VM fodbold

Mbappé har fået flere bøder – og han er ligeglad

Kylian Mbappé har imponeret under VM, hvor han har scoret fem gange. Det har tiltrukket massiv interesse, men først nu stiller han sig til rådighed.

23-årige Kylian Mbappé er måske den spiller ved VM, som pressen helst vil interviewe.

Alligevel var det først søndag aften, at PSG-stjernen gav sit første interview under slutrunden. Her forklarede han blandt andet, hvorfor han bevidst har undgået verdenspressen så længe.

- Det handler om, at jeg er nødt til at fokusere på turneringen, og at jeg er nødt til at gøre det 100 procent og ikke spilde energi på noget andet, fortæller Mbappé ifølge franske RMC efter søndagens sejr over Polen.

Den franske stjerne har været kompromisløs i sin beslutning, for den har ikke været uden konsekvenser. Når man officielt bliver kåret til kampens spiller af FIFA, er man nemlig tvunget til at lave et interview kort efter slutfløjt.

Det var tilfældet for Mbappé mod både Australien og Danmark, men han nægtede at stille op til det obligatoriske interview efterfølgende. Og det har kostet.

- Forbundet (det franske fodboldforbund, red.) har fået bøder, men jeg tager mig af det. De skal ikke betale for min personlige beslutning, forklarer Kylian Mbappé.

Størrelsen på bøderne er uklart, men med Mbappés løn in mente, er det nok ikke noget, der giver ham søvnløse nætter.

Det bør hans nuværende indsats under slutrunden heller ikke gøre. PSG-stjernen har været flyvende, og han har allerede nu lavet fem mål i turneringen.

Næste opgave for ham og Frankrig er på lørdag, hvor England venter i kvartfinalen ved VM.