VM fodbold

Stjernes straffespark vækker opsigt hos legende

Robert Lewandowski reducerede til 1-3 på straffespark søndag i tillægstiden mod Frankrig. Efterfølgende har polakkens teknik været i centrum.

Robert Lewandowskis straffesparksteknik mod Frankrig har skabt overskrifter og startet debatter. Er det en fair måde at gå til bolden, og hvad var formålet egentlig?

Den franske keeper Lloris, der stod i målet ved de to karakteristiske forsøg fra Lewandowski, er tydeligt frustreret over situationen og føler sig bortdømt.

Han mener, at Lewandowskis tilløb gør det umuligt for ham som keeper at blive på stregen.

Også den tidligere engelske landsholdsstjerne Gary Lineker, der nåede 80 optrædener og 48 mål for England, forholder sig til situationen.

- Lewandowskis teknik forbløffede os. Der er en del af mig, der tænker: "Gør han det bevidst, så keeperen forlader sin linje, og han dermed sikrer et forsøg mere, hvis han misser?"

- Måske overtænker jeg det. Det skete to gange, og begge gange, han ramte bolden, havde Lloris forladt linjen, forklarer den tidligere engelske landsholdsspiller ifølge Dailymail.

Robert Lewandowski scorede for anden gang ved VM, da han i to omgange fik sat et straffespark ind mod Frankrig. Video: Joakim Blomsterberg Olsen

Kritikken af Lewandowskis teknik går på, om polakken når at stoppe op undervejs i sit tilløb, eller om han hele tiden er i aktiv bevægelse. Søndag var VAR-teamet med Barcelona-angriberen, der egentlig blev grebet ud i sit første forsøg.

Men en langsom gengivelse viste, at Lloris havde forladt stregen med begge fødder, inden Lewandowski sparkede. Derfor fik den 34-årige angriber lov til at forsøge igen, og her var han anderledes kynisk.

Igen fik han i øvrigt "snydt" Lloris til at forlade stregen med begge fødder før tid.