VM fodbold

- Ulovligt og vores fejl, siger landstræner om profils regelbrud

Jules Koundé nåede at spillede 42 minutter af søndagens VM-kamp med en stor guldkæde om halsen.

Én fransk landsholdsspiller gik på banen til søndagens VM-kamp mod Polen med fare for at få karantæne.

Det var Barcelona-stjernen Jules Koundé, da han allerede havde noteret sig for et gult kort tidligere i turneringen.

Men der var også én fransk landsholdsspiller, der gik på banen søndag aften iført en stor guldkæde. Og det var også Koundé. Med andre ord løb han en vanvittig risiko, da det ikke er lovligt at bære smykker under fodboldkampe, og den franske landstræner er bestemt heller ikke tilfreds med sin vigtige forsvarsspiller.

- Jeg sagde til ham: "Du er heldig, du ikke er foran af mig, ellers...". Dommeren fortalte os, at det ikke er tilladt for spillerne at bære armbånd eller halskæder. De får jo heller ikke lov til lige pludselig at spille med solbriller eller ure.

- Det er ulovligt. Jeg var overbevist om, at han tog halskæden af, men det var åbenbart ikke tilfældet. Det er vores fejl, siger Didier Deschamps til pressen efter kampen ifølge franske medier.

De internationale regler foreskriver, at alle smykker (halskæder, ringe, armbånd, øreringe, læderbånd, gummibånd osv.) er forbudte og skal fjernes.

At Joules Koundé så alligevel kunne bære en halskæde er besynderligt, for ifølge reglerne skal spillerne kontrolleres, inden de betræder banen.

Linjedommer opdagede regelbrud

TV 2 SPORTs dommerekspert Kenn Hansen slår fast, at halskæden klart bryder reglerne, men at det ikke er nyt, at spillerne lige forsøger at se, om det kan gå an.

- Han bliver formentlig bare bedt om at tage den af, hvis dommeren opdager det, da en dommer ikke bare kan give ham en direkte advarsel for halskæden. Selvom den jo med stor sandsynlighed er sneget med ind og taget på, sagde Kenn Hansen, inden dommerne i det 42. minut opdagede halskæden.

Uden yderligere straf blev Koundé bedt om at tage sin halskæde af, og spillet kunne fortsætte. Heldigt for franskmanden var konsekvenserne ikke større.

Skulle Koundé have fået en advarsel for sin lovovertrædelse, ville FC Barcelona-spilleren ikke have mulighed for at deltage i en eventuel kvartfinale, da han bærer rundt på et gult kort fra gruppespillet.