VM fodbold

Spanien i chokerende VM-exit efter straffedrama

Marokko møder enten Portugal eller Schweiz i kvartfinalen ved VM.

Der var drama for alle pengene, da Spanien og Marokko spillede om en plads i VM-kvartfinalen.

Kampen måtte ud i både forlænget spilletid og straffespark, før vinderen kunne findes. Og her viste Marokko sig skarpest.

Marokko vs. Spanien
0(3)-0(0)
FT
  1. 121' MålAbdelhamid Sabiri
  2. 121' MålHakim Ziyech
  3. 121' MålAchraf Hakimi

Pablo Sarabia brændte Spaniens første spark, mens Carlos Soler brændte det næste. Det tredje spark blev ligeledes brændt af Sergio Busquets.

Samtidig scorede Marokko på tre af de fire første spark, hvorfor de – yderst overraskende – er klar til VM-kvartfinalen, mens Spanien, der af flere var udset som en mulig verdensmester, er ude.

Marokko er det fjerde afrikanske land, der er nået blandt de bedste otte ved et VM. De øvrige er Cameroun i 1990, Senegal i 2002 og Ghana i 2010. Marokkos hidtil bedste VM-resultat er en 11.-plads i 1986.

I kvartfinalen kan Marokko se frem til et møde med vinderen af tirsdagens sene VM-opgør mellem Portugal og Schweiz.

Den kamp kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY klokken 20.00.

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Med mange nærkampe og få målchancer lignede det en 0-0-kamp nærmest fra første minut.

Spaniens tålmodige trillefodbold var ikke det rette våben mod den marokkanske forsvarsmur, der har været en af VM's mest skudsikre.

I det indledende gruppespil holdt Marokko både Belgien og Kroatien fra scoringer, og heller ikke Spanien havde fundet løsningen på den nordafrikanske gåde.

De bidske nærkampe og store intensitet skabte dog en vis underholdning på publikum før pausen. Til gengæld fusede tempoet noget ud af forestillingen i anden halvleg, da spillerne begyndte at blive mærket af strabadserne.

Spaniens landstræner, Luis Enrique, pillede efter en time ineffektive Marco Asensio ud og forsøgte sig med Alvaro Morata som spydspids.

Tæt på afgørende scoring

Den udskældte forward gav med sine dybdeløb mere liv i den spanske offensiv, men det var Dani Olmo, der var ved at give Spanien sejren dybt inde i overtiden.

Hans frispark fra venstre side fik lov at passere alle i straffesparksfeltet, så Bono i det marokkanske mål måtte smide sig i fuld længde og at sikre de 30 ekstraminutter.

Marokkanerne forsvarede sig stærkt, og søgte målchancer på sporadiske modangreb. Det var netop på et kontrastød, at indskiftede Walid Cheddira fik den forlængede spilletids største chance.

Azzedine Ounahi skabte plads med et par driblinger og fandt Cheddira i feltet. Under hårdt pres fik Bari-angriberen dog ikke placeret sin afslutning yderligt nok, så Unai Simon kunne klare med en fodparade.

I de absolut yderste sekunder var Pablo Sarabia centimeter fra at afgøre det hele. Men hans afslutning fra en spids vinkel strejfede stolpen.

Derfor skulle opgøret afgøres på straffe, og der var Marokko sparkest.