VM fodbold

Dansker arbejder tæt sammen med Modric – afslører vanvittig historie

Den danske brandingekspert Simon Bastiansen har arbejdet tæt sammen med verdensstjernen Luka Modric, og det har været begivenhedsrigt.

Historien om Luka Modric er helt ekstraordinær.

Den 37-årige landsholdsanfører indledte tilværelsen i centrum af den kroatiske uafhængighedskrig, hvor han mistede flere familiemedlemmer.

Det er en vanvittig historie, han fortæller mig

Simon Bastiansen om Luka Modrics ur-historie

Det forhindrede ikke den lille kroat i at drømme om en stor fodboldkarriere, og med et særligt talent og exceptionel viljestyrke kæmpede han sig langsomt op til fodboldens øverste hylde. I 2018 kulminerede det, da han blev kåret til verdens bedste fodboldspiller.

Netop heromkring hoppede den danske brandingekspert Simon Bastiansen med på Modrics rejse, da han blev ansat til at skulle stå for samtlige af kroatens kommercielle partnerskaber.

- Han har lige vundet Ballon d'Or, og samme sæson vandt han pokalturneringen, Champions League, blev nummer to ved VM med Kroatien, hvor han også blev kåret til turnerings bedste spiller. Der er ikke nogen, der står højere på det her tidspunkt, fortæller Simon Bastiansen, der er ansat af det japanske marketing- og reklamebureau Dentsu.

Men på trods af de uhørte meritter er det langtfra en superstjernes attitude, der møder den danske brandingekspert.

- Han er måske den mest ydmyge og beskedne sportsstjerne, jeg nogensinde har mødt. Og jeg har alligevel mødt en hel del. På den måde var det lidt en gamechanger for mig også.

Ambassadørrollen

Til et møde i Zagreb, hvor Modric og Bastiansen skulle blive klogere på hinanden, havde brandingeksperten taget et ur med til kroaten som udtryk for en interesse fra det kendte urfirma Breitling, der ønskede et større samarbejde.

Han forklarer, at han købte 25 flere af de her Daytona Rolex-ure i rød-guld til hele Real Madrid-holdet

Simon Bastiansen om Luka Modrics ur-historie

Men ambassadørrollen var ikke noget, der tændte en større gnist i Modric.

- Det kommer faktisk lidt bag på mig, for han sidder meget og kigger på sit eget ur. Det gør jeg egentlig også, så jeg fortæller ham, at det er et pænt ur, hvortil han høfligt siger tak. Herfra begynder den rigtige historie, og det er en vanvittig historie, han fortæller mig.

Rundt om håndledet på Modric sidder et Daytona Rolex i rød-guld. Og selvom Simon Bastiansen ikke er ur-ekspert, kan han hurtigt se, at "det stinker af penge". 300.000 kroner skal man af med for at blive ejer af et sådan ur.

- Det er et specielt ur, Simon, fortæller Modric, der altså ikke helt køber ind på idéen om i stedet at skulle iklæde sig et ur fra Breitling. Og det er der en rigtig god grund til.

Luka Modric

  • Alder: 37 år
  • Klub: Real Madrid
  • Position: Central Midtbane
  • Udvalgte meritter:  Ballon d'Or-vinder 2018, 3x spansk mester, 5x Champions League
  • Nationalitet: Kroatien 
  • På landsholdet: 160 landskampe, 23 mål

De 25 ure

Det dyre Rolex-ur var nemlig et, Modric havde givet sig selv i gave, efter at han blev kåret som vinder af Ballon d'Or.

- Jeg fortæller ham, at jeg godt forstår ham, og at jeg nok også havde forkælet mig selv lidt i sådan en situation. Men han får også lige sagt, at historien ikke helt var slut, siger Bastiansen.

Modric havde nemlig ikke blot købt det dyre ur til sig selv.

- Han forklarer, at han købte 25 flere af de her Daytona Rolex-ure i rød-guld til hele Real Madrid-holdet. Men det var ikke kun til spillerne. Det var til buschaufføren, det var til lægen, det var til fysioterapeuten, det var til assistentræneren. Det var til dem alle sammen.

Gav ikke kun til Real Madrid

Det faktum blæser Simon Bastiansen lidt bagover, og brandingeksperten lovpriser hurtigt kroaten for den generøse handling. Lidt hovedregning indikerer også, at Modric brugte små 8 millioner kroner på de 25 ure.

- Men så siger Modric igen, at historien ikke er helt færdig. Han fortæller mig, at han gør det samme med det kroatiske landshold. Så han køber 50 ure i alt, efter at han laver samme deal med det kroatiske landshold.

Dermed ofrede kroaten godt 15 millioner kroner på 50 Rolex ure til folk i Real Madrid og på det kroatiske landshold. Og det var der en helt særlig årsag til.

- Uden dem var jeg jo aldrig blevet verdens bedste fodboldspiller, lød det fra Modric ifølge Simon Bastiansen.

Måske er en ny sending ure lagt klar i kulissen, hvis Modric skulle opnå den ultimative triumf og vinde VM med Kroatien. På tirsdag venter Argentina i første omgang i semifinalen. Det er klokken 20.00.