Álvarez i selskab med Pelé og Maradona

Julián Álvarez scorede to mål i Argentinas semifinalesejr over Kroatien, og det sender ham i historiebøgerne.

22 år, 18 landskampe, 7 mål – to af dem i VM-semifinalen mod Kroatien.

Ja, Julián Álvarez har en imponerende statistik på det argentinske landshold trods hans unge alder.

Det er ikke ”kun” en plads i VM-finalen, den unge argentiner kan glæde sig over efter semifinalen mod Kroatien. Med sine to mål i kampen er han nemlig kommet i fornemt selskab.

Jeg er meget glad. Både på mine egne vegne, men også på hele holdets vegne

Julián Álvarez

Først og fremmest er han den første sydamerikanske spiller, der scorer flere mål i en VM-semifinale siden Diego Maradonas to mål imod Belgien i 1986.

Men det stopper ikke her. Nej, han kan også prale med at være den yngste spiller til at score flere mål i en VM-semifinale, siden Pelé scorede hattrick imod Frankrig tilbage i 1958. Det fremgår på Twitter-profilen OptaJavier. Pelé var 17 år og 244 dage, mens Julián Álvarez var 22 år og 316 dage.

Og nu vi er i gang med at kigge i historiebøgerne, så lad os da også lige nævne, at han er den bare anden argentiner på 22 år eller derunder, der har scoret fire mål til et verdensmesterskab. Den anden spørger du? Gonzalo Higuaín.

Ja, der er meget at juble over for Julián Álvarez – men lige efter kampen var han hurtig til at dreje fokus over på holdet fremfor sig selv.

- Jeg er meget glad. Både på mine egne vegne, men også på hele holdets vegne.

- Vi fortjente det. Vi spillede en fantastisk kamp i dag, og vi kom i finalen. Det var det, vi ville. Nu skal vi hvile og håbe, at vi spiller en god kamp på søndag, lød det fra Julián Álvarez.

Kort efter den første scoring bragede Alarez igennem det kroatiske forsvar. Video: Joakim Blomsterberg Olsen

Ligesom han og holdkammeraterne er jublende lykkelige over finalepladsen, er han overbevist om, at hans familie og venner er det samme hjemme i Calchin i Argentina.

- De går helt sikkert amok lige nu ligesom resten af landet. Det er så stor en lykke for os alle. Vi er glade for alt, hvad vi har opnået, og vi går efter endnu mere.

Julián Álvarez og resten af det argentinske mandskab møder enten Frankrig eller Marokko i VM-finalen på søndag.

Modstanderen bliver fundet onsdag aften, når de to nationer mødes i den anden semifinale – en kamp, du kan se på TV 2 klokken 20.00 med optakt fra klokken 19.35.