Van Gaal føler sig misforstået efter Messi-batalje

Flere argentinske spillere har et horn i siden på Louis van Gaal.

Det kan være en dans på en knivsæg, hvis man som modstander udtaler sig om argentinske Lionel Messi.

Jeg kritiserede på ingen måde Messi

Louis van Gaal

Det har den nu tidligere hollandske træner Louis van Gaal erfaret, efter han før kvartfinalen mod Argentina blev spurgt ind til, hvordan de havde tænkt sig at dæmme op for Messis mange kvaliteter.

- Vi vil ikke afsløre nogen planer for jer, det ville jo være ret dumt af os at gøre det. Men det er ikke så svært at finde på et svar på, hvordan vi kan stoppe ham. Jeg kan ikke se, at han skulle skabe alt for meget ballade, lød det dengang fra van Gaal.

Argentina endte med at slå Holland ud efter straffesparkskonkurrence i en kamp med en ondskabsfuld stemning. Der blev uddelt 19 advarsler, mens FIFA har igangsat en undersøgelse af de mange sammenstød.

Messi scorede til 2-0, og hans fejring var en stikpille til van Gaal, der i sin tid som FC Barcelona-træner frøs argentineren Riquelme ud af sin trup, da han så købet af midtbanespilleren som ”politisk”.

Lionel Messi var også henne ved Louis van Gaal efter kampen og gav ham et par ord med på vejen.

Di Marias værste træner i karrieren

Van Gaal, der efter Hollands exit forlod posten som landstræner, fortæller ifølge Mundo Deportivo, at hans udtalelser om Messi er blevet misforstået af argentinerne.

- Jeg kritiserede på ingen måde Messi. Jeg sagde bare, at vi i semifinalen til VM i 2014 lykkedes med at holde ham ude af kampen, fordi bolden aldrig nåede hen til ham. Men den udtalelse misforstod de argentinske medier, fortæller van Gaal.

Efter kampen svarede Messi igen.

- Van Gaal siger, at de spiller god fodbold, men det, han gjorde, var bare at sætte høje folk ind og slå lange bolde, siger han.

Lionel Messi og Juan Roman Riquelme er dog ikke de eneste argentinere, der har problemer med Van Gaal. Hollænderen var træner for Angel di Maria i Manchester United, og den offensive spiller var absolut ikke imponeret.

- Mit problem i Manchester var træneren. Van Gaal var den værste træner i min karriere. Jeg kunne score og lave assist, og den næste dag viste han mig mine fejlafleveringer. Han kunne ikke lide spillere, der var vigtigere end ham, sagde Di Maria.

Argentina slog efterfølgende Kroatien ud i semifinalen, og de er nu klar til søndagens finale mod de forsvarende verdensmestre fra Frankrig.

Den kamp kan ses på TV 2 og TV 2 PLAY søndag klokken 16.00.