VM fodbold

Schmeichel giver klart svar om fremtiden

Kasper Schmeichel er 100 procent klar til at tage ansvar i de kommende år for Danmark. Han har minimum to slutrunder i sig endnu, siger han.

Han rundede de 36 somre for en måned siden.

Men alderen trykker på ingen måde hos den danske landsholdskeeper Kasper Schmeichel. Han har haft tid til at fordøje det skuffende danske VM-resultat og hans fremtid på landsholdet. Han har besluttet at fortsætte, fordi han tror på, at de kan komme tilbage.

Er du også klar til at tage et stort ansvar i de kommende år?

- Hundrede procent. Jeg har på ingen måde tænkt, at det her kan være slutningen. Der er i hvert fald to slutrunder mere, jeg gerne vil være med til. Så nu må vi op på hesten igen - der er ikke andet at gøre, siger Schmeichel til TV 2 SPORT.

Den næste slutrunde er EM i Tyskland i 2024, mens VM i 2026 bliver spillet i Canada, USA og Mexico.

Skal værne omkring landsholdet

Kasper Schmeichel ser en spændende fremtid for landsholdet, fordi der er en god blanding af rutinerede, ældre spillere og nye unge talenter, der er på vej.

- Det er meget spændende at se de her drenge, der kommer igennem nu, og det er vigtigt nu, at vi (seniorspillerne, red.) drager det videre, hvad det vil sige at spille for det danske landshold, og hvad det kræver som lille nation at kunne blande sig med de største.

- Det kræver noget ekstraordinært. Det kræver ikke kun, at du er en god fodboldspiller. Det kræver også, at du er med til at bidrage til fællesskabet og er med til at skabe et unikt sammenhold, som det danske landshold altid har haft. Det er noget, vi skal arbejde rigtig hårdt på at værne omkring, fordi det har været en af nøglerne til, at vi har kunne være med inde omkring top-10 i verden i en længere periode.

Når Hjulmand virkelig mærker efter, så ved han, at han er den absolut bedste mand for det danske landshold

Kasper Schmeichel om Kasper Hjulmand

Exit må gøre ondt på Hjulmand

Mens Kasper Schmeichel har viet sin fremtid til landsholdet, har landstræner Kasper Hjulmand endnu ikke taget en endelig og fast beslutning.

Han siger dog samtidig heller ikke, at han forlader sit job.

- Det er ikke sådan, at jeg overvejer, at nu smutter jeg. Men der skal ikke være nogen hellige køer, sagde landstræner Kasper Hjulmand.

Schmeichel håber dog, at samarbejdet vil fortsætte i mange år endnu.

- Jeg kender Kasper, og hvor meget han brænder for det her. Der er ingen tvivl om, at det her gør rigtig, rigtig ondt på ham. For når vi spillere lægger rigtig meget i det, så tror jeg, at sådan et trænerteam lægger fem gange så meget i det i forhold til tid og forberedelse.

Schmeichel holder bolden ude af nettet. Stor redning af den danske målmand. Video: TV 2 Sport

- Jeg er helt sikker på, at det gør ondt på ham, at det var overstået på så kort tid. Selvfølgelig vil der være en hel masse spørgsmål, men jeg er sikker på, at når Kasper virkelig mærker efter, så ved han, at han er den absolut bedste mand for det danske landshold, siger Schmeichel.

Danmark indledte VM med 0-0 mod Tunesien, inden landsholdet tabte til Frankrig og Australien. Dermed sluttede danskerne sidst i gruppen.

Næste kamp for Kasper Hjulmands tropper bliver i marts, når EM-kvalifikationen begynder med et opgør mod Finland.

VM gruppe D

VM gruppe D
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1320163+36
2320134-16
331111104
4301213-21