VM fodbold

Forestil jer, at det var Kasper Schmeichel, siger journalist om kontroversiel målmand

Under den argentinske fejring i Buenos Aires bar Emiliano Martínez rundt på en dukke, der havde et grædende ansigt af Kylian Mbappé.

Han er en af verdens mest omtalte målmænd.

For spillet på banen kan det nævnes, hvordan Emiliano Martínez ad flere omgange reddede Argentina under VM i Qatar. Vigtigst af alt mod Frankrig i finalen.

Men den 30-årige argentiner er heller ikke bange for at skeje ud. Han danser overlegent, når han tager et straffespark. Han fejrer et trofæ som bare få, og så har han flere gange hånet Kylian Mbappé.

Det gør dog ikke noget ved kærligheden fra folket i hjemlandet, fortæller den danske journalist Ebbe Fischer, der arbejdede i Buenos Aires fra 2006 til 2011.

- Forestil jer, at vi har vundet VM, og Kasper Schmeichel havde taget to straffespark – så ville man tilgive hvad som helst.

- 'Dibu', som de kalder Martínez i Argentina, er en helt, og han var med til at fremtvinge to brændte straffespark mod Frankrig i finalen, siger Ebbe Fischer til TV 2 SPORT.

Fischer var selv en del af VM-fejringen i Buenos Aires, hvor folket hyldede fodboldheltene – også Martínez.

- Billedet, hvor han står med hånden nede ved de ædlere dele, er ikke det, som folk synes er sejt. Det griner de bare af. Billedet med Mbappé er lidt på samme niveau, og så trækker man bare lidt på smilebåndet.

I omklædningsrummet efter sejren over Frankrig blev det fanget på video, hvordan Martínez sang: "Ét minuts stilhed for Mbappé".

Under Argentinas fejring i hjemlandet florerede så et billede, hvor målmanden bar rundt på en dukke, der havde et grædende ansigt af Kylian Mbappé.

Martínez var efter finalen mod Frankrig henne for at trøste Mbappé, der i den spektakulære finale scorede et hattrick.

Infight mellem to lejre

Ifølge Emiliano Martínez kommer stikpillerne ikke uden grund.

- Jeg gjorde det, fordi franskmændene buhede af mig. Arrogance passer mig ikke ret godt, har Martínez ifølge RMC fortalt om sin gestus på podiet efter VM-finalen.

Onsdag har Adil Rami, der var med til at vinde VM for Frankrig i 2018, så sendt en hilsen på sin Instagram:

- Den meste hadede mand, hvilket står skrevet på et billede af Martínez, der omfavner en holdkammerat.

På et efterfølgende billede skriver Rami ydermere, at Yassine Bounou fra Marokko burde have vundet prisen som turneringens bedste målmand.

Martínez og resten af de argentinske VM-vindere fortsætter sejrsturnéen i hjemlandet. De kommende dage står på mere lokale fejringer.