Fodbold

"Som at tisse i bukserne" – ekspert forundret over stjernekøb

Med tre scoringer i VM-gruppespillet markerede Cody Gakpo sit store talent. På klubplan vil han for fremtiden befinde sig i verdens bedste liga.

Cody Gakpo har mejslet sit navn fast i snakken om de mest talentfulde fodboldspillere.

Nu tager den 23-årige hollænder så et stort skridt i karrieren – han er skiftet til Liverpool.

Selvom handlen parrer et kæmpe talent med en af verdens største klubber, vækker den forundring hos TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

- Jeg er ikke så overrasket over, at han kommer til Premier League, men jeg er overrasket over, at han kommer til Liverpool. Jeg er generelt uforstående over for købet fra Liverpools side.

- Det er måske lidt ligesom at tisse i bukserne i den forstand, at det er superfint lige nu, hvor Liverpool mangler en afløser for Luis Díaz. Men i forhold til, hvad det normalt tager for en spiller at tilpasse sig, når spilleren kommer fra et lavere niveau, virker det mest som en hurtig løsning, siger Junker.

Ligesom den hollandske presse regnede han med, at Manchester United var i førerpositionen til at hente Gakpo.

Hvad er taktikken?

Liverpool er hårdt ramt på de offensive positioner. Både Luis Díaz og Diogo Jota er ude med længerevarende skader.

Derfor virker det også til, at Cody Gakpo er hentet ind for at skulle spille med det samme. Ifølge Mads Junker er det bare ikke sikkert, at hollænderen er den rigtige mand på nuværende tidspunkt.

- Der er et enormt potentiale i Gakpo, men realistisk set er det ikke en spiller, der går ind fra dag ét og gør en forskel, fordi han skal vænne sig til tempoet, ligaen, træneren og holdkammeraterne, siger fodboldeksperten.

Faktisk tror Junker, at den unge hollænder kan være havnet i et mærkeligt match, når de skadesramte stjerner kommer tilbage.

- Jeg kan være bange på Gakpos vegne. Jeg synes, at han potentielt kan være en kommende topspiller, hvis han får ro til at udvikle sig i en klub, hvor de tror på ham.

- Nu skal han bevise sig de kommende måneder, inden Jota og Díaz kommer tilbage. Derfra må han regne med at se på fra bænken, fordi de andre er langt fremme.

En alsidig stjerne i svøb

Ifølge OptaJoe er Cody Gakpo den eneste spiller i Europas 10 bedste fodboldligaer, der har præsteret minimum 20 mål og 20 assists siden begyndelsen af sidste sæson. Det har han gjort i 41 ligakampe.

Og det vidner om, at et spændende navn er på vej til Premier League, mener Mads Junker.

- Han er et af de største talenter i Europa, så det er ikke kommet ud af det blå. Han er en spiller, der gennem det seneste halvandet år har været undervejs til at blive et stort salg fra Æresdivisionen.

Med til historien hører også, at Gakpo kan spille flere positioner. Junker har dog en klar idé om, hvor den unge offensivspiller vil være at finde.

- Jeg går ud fra, at det er som venstre wing, men det er kombineret med, at han kan spille flere positioner. På den måde er det en ønskespiller for Klopp, for han minder om Diogo Jota, der også kan spille alle de forreste positioner.

Ifølge den anerkendte transferjounalist Fabrizio Romano er Gakpo på vej mod England, hvor han vil gennemgå sit lægetjek.

Romano tilføjer, at der er tale om en kontrakt frem til 2028.