Ny Brøndby-træner skal på boligjagt

Jesper Sørensen søger en midlertidig bolig. Familien overvejer, om den skal rykke fra Aarhus mod Sjælland.

Et job som cheftræner i en meget eksponeret Superligaklub giver i forvejen ikke gunstige betingelser for at være familiemenneske hver eneste dag.

For Brøndbys nye cheftræner, Jesper Sørensen, følger der også en anden tidskrævende udfordring med det nye job.

Fodboldtræneren bor nemlig i Aarhus, og hans nye arbejde i Brøndby, der er omtrent tre timers kørsel væk, sender ham samtidig på boligjagt, for det er uholdbart at pendle så lang tid hver dag.

- Jeg skal have en eller anden form for bolig herovre, det giver sig selv. Det havde jeg også, sidst jeg var her, siger Jesper Sørensen med henvisning til perioden 2019-2021, hvor han var assistenttræner i Brøndby, men havde folkeregisteradresse i Aarhus.

- Men det kan da godt være, at jeg tillader mig at tage hjem indimellem. Og jeg håber da, at jeg stadig er velkommen derhjemme, tilføjer han muntert.

En anderledes hverdag

Han forlod i sin tid Brøndby for at blive U21-landstræner, men også fordi det gav bedre vilkår for at være sammen med familien.

Nu overvejer familien Sørensen, om teltpælene skal rykkes op og flyttes til hovedstadsområdet.

- Det overvejer vi selvfølgelig. Det er et meget tidskrævende job, og jeg kommer til at have en arbejdsuge på seks dage igen, siger Jesper Sørensen, hvis kone er kræftlæge og "fleksibel på arbejdsmarkedet".

Som U21-landstræner har han været vant til korte og intense træningssamlinger fem gange om året – typisk med to kampe på otte-ti dage. Resten af tiden er gået med efteranalyse af de seneste kampe og forberedelse frem mod næste landsholdssamling.

Nu bliver hverdagen anderledes for den 49-årige aarhusianer.

- Jeg har savnet at være på træningsbanen hver dag. Jeg synes jo selv, at jeg er fodboldtræner, men der er ikke lige så meget trænergerning, når man er landstræner. Der er man også scout og ser en masse kampe og snakker med andre trænere.

- Man har også en anden frihedsgrad og fleksibilitet, end klubfodboldsæsonen tillader at have, siger Jesper Sørensen.

Han har første træningsdag i Brøndby på mandag. Superligaens nummer ti tager hul på forårssæsonen 19. februar med en hjemmekamp mod AC Horsens.