Dansk duo får sjælden spilletid i Leicesters pokalsejr

Daniel Iversen og Jannik Vestergaard fik hele kampen, da Leicester slog Gillingham 1-0 i FA Cuppen.

Den danske duo Daniel Iversen og Jannik Vestergaard fik lørdag sjældne startpladser for Leicester, der på udebane nedkæmpede Gillingham med 1-0 i FA Cuppen.

Kelechi Iheanacho blev matchvinder i starten af anden halvleg.

Det var første gang siden august, at 30-årige Vestergaard fik spilletid for Leicester. Af samme årsag blev den centrale forsvarsspiller i november fravalgt til Kasper Hjulmands VM-trup i november.

25-årige Iversen fik efter to kampe i Liga Cuppen i efteråret sin tredje optræden for Leicesters førstehold efter en stribe succesfulde udlejninger til mindre klubber i England i de seneste sæsoner.

Han har endnu sin debut til gode i Premier League, hvor walisiske Danny Ward er blevet førstevalg efter afskeden med Kasper Schmeichel i sommer.

Lørdag fik Ward dog en pause, og i hans fravær var Iversen ganske solidt spillende i sejren over Gillingham, der ligger sidst i den fjerdebedste række, League Two.

Det gør holdet til det aktuelt 92. bedste i det engelske ligasystem, hvorfor Leicester trods en dårlig stime i Premier League naturligvis var kæmpe favorit.

Spænding hele vejen

På klassisk FA Cup-manér fightede Gillingham dog hårdt for sagen og holdt Leicester fra fadet i de første 56 minutter, inden den nigerianske angriber Kelechi Iheanacho bankede en løs bold i nettet.

Gillingham fastholdt spændingen i opgøret frem til slutfløjtet, men Iversen, Vestergaard og Leicester blev aldrig for alvor truet og sikrede sig adgang til fjerde runde.

Her er også Tottenham en del af feltet. Lørdag slog holdet hjemme Portsmouth med 1-0 efter et kanonmål af Harry Kane efter 50 minutter. Danske Pierre-Emile Højbjerg så hele kampen fra bænken.

Videre fra Premier League er også Brighton og Fulham efter sejre lørdag, mens Nottingham Forest, Philip Billings Bournemouth og Joachim Andersens Crystal Palace er ude.

Med Andersen i startopstillingen tabte Palace 1-2 til ligarivalerne Southampton på hjemmebane. Billing og Bournemouth tabte 2-4 til Championships højtflyvende førerhold, Burnley.