Rørende tale efter legendes død: - Vi vil savne dit smil så meget

Den tidligere italienske fodboldspiller Gianluca Vialli døde fredag efter et længere kræftforløb.

- En unik karakter har forladt os.

Sådan indledte Juventus-sportsdirektør Gianluca Pessotto sin højtlæsning af det mindebrev, han havde skrevet til ære for den afdøde fodboldstjerne Gianluca Vialli inden kampen mellem Juventus og Udinese. Torino-klubben vandt kampen med 1-0.

Ingen vil være i stand til de glemme de følelse, du gav os med dine driblinger og mål

Gianluca Pessotto

Inden Serie A-opgøret blev sat i gang, samlede de 22 spillere sig på midten af banen, mens stadionlyset blev slukket. Herefter trådte Pessotto frem i projektørlsyet og læste det rørende brev op, han havde skrev til sin ven Vialli. Det var tydeligt, at brevet betød meget, for han rystede på hænderne.

- For mange unge mennesker var han en kilde til inspiration. Da jeg kom her for første gang (til Torino, red.), var jeg et barn, og en af de første, jeg mødte, var Vialli. Og det gav mig en stor følelse fra start, sagde han ifølge Corriere dello Sport.

- Vialli var en drivkraft, en rigtig leder. Han havde en mani med at jagte perfektion, og det har smittet af på os. Han krævede meget af både sig selv og sine holdkammerater. Det var den bedste måde at skabe vindermentalitet på. Han troede meget på gruppens værdi som enhed.

Herefter sagde han nogle ord direkte til Vialli, som han håbede lyttede med.

- Vi er sikre på, at du er her til stede med os i aften. Mange af os er kommet her for at fortælle, at vi aldrig vil glemme dig. Vi vil aldrig stoppe med at elske dig. Ingen vil være i stand til at glemme din subtile ironi, din klasse, din karisma, din vedholdenhed. Ingen vil være i stand til de glemme de følelse, du gav os med dine driblinger og mål, sagde Pessotto på banen.

- Vi vil savne dit smil så meget. Vi er klar til at omfavne dig her på stadion og glæde os over alle de evner, du havde. Kære kaptajn – god tur.

Vandt flere titler

Vialli spillede i Juventus fra 1992 til 1996, og Pessotto var aktiv i Torino-klubben fra 1995 til 2006.

Gianluca Vialli blev 58 år. I december sidste år kom det frem, at han midlertidigt forlod sit job i staben omkring det italienske landshold for at fokusere på sin behandling for kræft i bugspytkirtlen. Den kæmpede han med siden 2017.

Som aktiv vandt han blandt andet Serie A-titlen med både Sampdoria og Juventus. I 1996 var han med på Juventus-holdet, som vandt Champions League. Som landsholdsspiller var han med til at vinde bronze ved VM i 1990, da Italien havde værtskabet for VM-slutrunden.