Fodbold

Disse danskere kan skifte klub i januar

Fodboldekspert Jonas Hebo Goldmann udpeger de danske landsholdsspillere, der skal eller kan skifte klub i det igangværende transfervindue.

Januar forløber sjældent, uden at en dansk landsholdsspiller undervejs får sig en anden arbejdsgiver.

Heller ikke i år. Kasper Dolberg har allerede taget skridtet fra Sevilla til Hoffenheim, og flere andre vil med en pæn sandsynlighed også sætte sin signatur på en kontrakt.

TV 2 SPORTs fodboldekspert Jonas Hebo Goldmann har udset sig fem danske landsholdsspillere, der enten skal eller kan skifte klub inden udgangen af måneden, hvor transfervinduet lukker de fleste steder i Europa.

Fodboldeksperten vurderer, at det for to spilleres vedkommende er nødvendigt med et klubskifte, mens tre andre spillere potentielt kan nyde godt af et skifte, hvis det rigtige tilbud opstår.

Disse spillere skal skifte klub

Thomas Delaney

31 år, Sevilla

- Han er jo skadet, så det kan blive svært for ham at skifte i januar, medmindre der er en klub, der rigtig, rigtig gerne vil have ham. Det kunne være FC København.

- Hvis han bliver i Sevilla, skal han nok kunne få en smule spilletid i løbet af foråret, men det vil give mening med et skifte, fordi hans fremtid i klubben ikke ser særlig lys ud.

- FC København er en logisk mulighed, fordi han er FCK'er, og de selv har givet udtryk for, at de gerne vil have ham hjem. Men han er kun 31 år, så jeg er sikker på, der også er klubber i Bundesligaen, hvor han tidligere har været, der er interesseret i ham.

Jannik Vestergaard

30 år, Leicester City

- Jeg håber, at Jannik Vestergaard er klar til at skifte i det øjeblik, der skulle opstå en mulighed. Han har ikke været skadet, han har bare ikke spillet. Der er ikke nogen tvivl om, at han er meget, meget langt nede i hierarkiet i Leicester.

- Kommer der en klub, der vil betale det, som Leicester vil have, er jeg overbevist om, at Jannik Vestergaard vil skifte. Det ville være oplagt med en anden Premier League-klub eller et skifte tilbage til Bundesligaen, hvor han også har et rigtig, rigtig godt navn.

Disse spillere kan skifte klub

Joakim Mæhle

25 år, Atalanta

- Han er i en speciel situation, fordi han får spilletid. Vi har set Joakim Mæhles potentiale blive forløst i belgiske Genk og i særdeleshed på landsholdet, men det er bare ikke kommet til udtryk i Atalanta. Han har gjort det fornuftigt, men vi har ikke set de offensive kvaliteter, som vi kender fra det danske landshold.

- Han ligner en spiller, der vil have rigtig godt af at komme til et hold, der også tror på ham som en offensiv kapacitet. Jeg tvivler på, at Atalanta vil slippe ham i januar, men det er større klubber, der har været meldt interesseret, så det er ikke umuligt.

- Juventus har været inde i billedet, men jeg kunne godt tænke mig at se ham i en anden liga. Jeg synes, han har tempoet og intensiteten til at kunne spille i både Bundesligaen og Premier League.

Victor Nelsson

24 år, Galatasaray

- Han er jo en kæmpe succeshistorie. Han har været en stor, stor profil for Galatasaray, hvor han spiller 90 minutter hver gang på et hold, der fører den tyrkiske liga.

- Jeg tror ikke, at Galatasaray har lyst til at sælge ham i januar, fordi de er på jagt efter mesterskabet. Han er en vigtig del af deres defensiv, der er ligaens bedste, men der er ingen tvivl om, at han skal videre fra den tyrkiske liga.

- Han skal til en top-4-liga, og der er ingen begrænsninger. Han er en forsvarsspiller med stort F, så den klub, der skal hente ham, skal gøre det for at forsvare. De klubber er der i både Premier League, Bundesligaen, Serie A og LaLiga. Jeg er helt overbevist om, at han bliver solgt - senest til sommer.

Yussuf Poulsen

28 år, RB Leipzig

- Det vigtigste for Yussuf Poulsen er at blive fit igen. Han var fit nok til at komme med til VM, men ikke god nok til at få spilletid. Målet for ham i foråret bliver at få nok minutter, så han kan fastholde sin plads på det danske landshold.

- Hvis han får nok spilletid i Leipzig, har han også niveaet til at spille på landsholdet. Problemet er bare, at der er en ekstrem konkurrence i klubben, hvor han skal slås med Christopher Nkunku, Andre Silva og Timo Werner.

- Han skal nok få sine minutter, men han bliver ikke fast starter. Udefra set ville det måske give mening med et skifte, men han er bare en legende i RB Leipzig, og han har en kæmpe plads i klubbens historie. Det gør, at det ikke er helt så oplagt med at klubskifte.