Fodbold

Arsenal køber belgisk VM-spiller

Den belgiske landsholdsspiller Leandro Trossard skifter Brighton ud med Arsenal i Premier League.

Arsenal har forstærket truppen frem mod den sidste halvdel af sæsonen, hvor klubben håber at hjemføre sit første engelske mesterskab siden 2004.

Premier League-klubben skriver på sin hjemmeside, at den belgiske landsholdsspiller Leandro Trossard er hentet i Brighton og har fået en "langvarig" kontrakt, som ikke udpensles nærmere.

28-årige Trossard har i denne sæson spillet 16 ligakampe og scoret syv mål for Brighton.

Han er også fast inventar på det belgiske landshold og var for nylig med i holdets alle tre VM-gruppekampe, der førte til en overraskende tidlig afsked med turneringen.

Konflikt med cheftræner

Skiftet kommer ikke som en overraskelse.

I sidste uge fortalte Trossards agent, at offensivspilleren havde en konflikt med sin cheftræner i Brighton, italienske Roberto De Zerbi.

Arsenal har da også været nævnt som et varmt bud på en ny arbejdsgiver, og nu er det så endelig officielt, at han tilslutter sig holdet, der aktuelt er på førstepladsen i Premier League med fem point ned til Manchester City.

Vigtig brik

Manager Mikel Arteta takker sine chefer for at give ham en vigtig brik til sit puslespil.

- Det er godt arbejde af alle i klubben at færdiggøre handlen med Leandro. Han er en alsidig spiller med højt teknisk niveau, intelligens og en stor portion erfaring fra Premier League og på internationalt niveau.

- Leandro styrker vores hold, nu hvor vi går ind i anden halvdel af sæsonen, og vi ser frem til at arbejde sammen med ham, siger spanieren til Arsenals hjemmeside.

Leandro Trossard spillede frem til 2019 i belgisk fodbold, mens han i tre et halvt år har vist sit høje niveau i Brighton.

Her har han i denne sæson været en af de bærende kræfter på holdet, som ligger nummer syv i ligaen - over klubber som Liverpool og Chelsea.