Fodbold

Liverpool og Chelsea leder forgæves efter målet

Storkampen mellem Liverpool og Chelsea endte 0-0. Holdene ligger nummer otte og ti i Premier League.

Liverpool har stadig årets første ligasejr til gode.

Lørdag eftermiddag blev det til en pointdeling hjemme på Anfield, da den intense og chancefattige dyst mod Chelsea endte 0-0.

De to underpræsterende storklubber ligger henholdsvis nummer otte og ti efter den uafgjorte kamp og risikerer at tabe yderligere terræn i kampen om ligaens fire Champions League-pladser, når resten af holdene skal i aktion i weekenden.

Liverpool har tillagt sig en dum vane med at komme bagud, og allerede i det tredje minut af lørdagens storkamp, så holdet ud til at komme bagud igen.

Med assistance fra VAR blev målscorer Kai Havertz dog dømt offside, og Liverpool slap med skrækken.

Det annullerede mål var et af få højdepunkter i en afvekslende kamp. Begge hold havde perioder som spilstyrende, men problemer med at forvalte overtag til målchancer.

Ti minutter inde i anden halvleg sendte Chelsea det dyre nyindkøb Mykhailo Mudryk på banen. Den 22-årige ukrainer fik vist prøver på det potentiale, som Chelsea foreløbig har betalt cirka 520 millioner kroner for - en pris der kan stige med yderligere 220 millioner kroner.

Mudryks rappe fødder var således en kilde til uro, og ukraineren kunne både selv være blevet målscorer eller assistmager, hvis han eller holdkammeraterne havde været skarpere i afslutningsfasen.

Heller ikke Liverpools spillere havde den nødvendige skarphed på sine få afslutninger. Jürgen Klopps mandskab skal tilbage til 30. december sidste år, før holdet senest har hentet tre point.