Fodbold

Kjær og Milan kørt over af Lazio

AC Milan blev udstillet mod Lazio og tabte 0-4 i Serie A, hvor der er tæt løb om top 4-pladserne.

AC Milan har store problemer med at vinde fodboldkampe i øjeblikket.

Den tendens fortsatte tirsdag aften, da AC Milan blev spillemæssigt skilt ad på Stadio Olimpico i Rom og tabte 0-4 til Lazio i Serie A.

Lazio vs. AC Milan
4-0
FT
  1. 4' MålSergej Milinkovic-SavicAssist: Mattia Zaccagni
  2. 38' MålMattia Zaccagni
  3. 67' MålLuis AlbertoStraffespark
  4. 75' MålFelipe AndersonAssist: Luis Alberto

Danske Simon Kjær blev skiftet ind midt i første halvleg og spillede resten af kampen.

Alle hold har nu spillet 19 kampe i indeværende Serie A-sæson. Det svarer til halvdelen.

I toppen har Napoli 50 point og efter Milans nederlag hele 12 point ned til andenpladsen. Derfor kan der ikke være tvivl om, at napolitanerne er storfavorit til at vinde det italienske mesterskab.

Der er halvvejs i sæsonen blot tre point mellem nummer to og nummer seks i Serie A-tabellen. Milan formåede nemlig ikke at slå et hul til resten af de Champions League-aspirerende hold.

Lazio uden Immobile

Det var et Milan-hold, som slet ikke kunne styre Lazio i første halvleg i den italienske hovedstad.

I fraværet af den skadede Lazio-anfører Ciro Immobile skilte hjemmeholdet milanesernes organisation fuldstændig ad. Og gæsterne kunne slet ikke spille sig ud af hjemmeholdets høje pres i første halvleg.

Allerede efter fire minutter bragte Lazios midtbanestjerne Sergej Milinkovic-Savic hjemmeholdet i front. Milans spillere stod efterladt som statister, da Mattia Zaccagni sendte bolden fladt på tværs af feltet til serberen, som stod fuldstændig umarkeret.

Midt i halvlegen blev danske Simon Kjær sendt på banen for Milan, da den engelske forsvarsspiller Fikayo Tomori måtte lade sig udskifte.

Simon Kjær kom på banen, da Tomori ikke var i stand til at fortsætte. Video: Mikkel Asferg

Simon Kjær kunne se Zaccagni fordoble Lazios føring inden pausen. Den vikarierende venstre back Sergino Dest kunne slet ikke følge med sin direkte modstander, som sendte bolden på stolpen. Riposten var Zaccagni først på.

Det var ved at gå helt galt, før holdene gik i omklædningsrummene. En Simon Kjær-blokering holdt Milan inde i kampen, selv om den forsvarende italienske mester måtte gå til pause bagud 0-2.

Milan kom meget mere aggressivt ud til anden halvleg og satte sig på spillet. Og Lazio så tilfredse ud med 2-0-føringen.

Men timingen i Milans afleveringsspil var mangelfuld, og der blev taget for mange forkerte beslutninger.

Med en halv time tilbage pillede Milan-træner Stefano Pioli hele Milan-offensiven minus Rafael Leao ud og satte de tre belgiere Divock Origi, Charles De Ketelaere og Alexis Saelemaekers ind.

Aflevering fra Kjær læst

Lige lidt hjalp det, for det var bare en af de dage, hvor det ikke ville lykkedes for Milan. I stedet blev ondt værre.

Midt i anden halvleg læste Manuel Lazzari en flad aflevering frem i banen fra Simon Kjær, og med sin første berøring spillede han Felipe Anderson fri i dybden. Brasilianeren kiggede op i duellen med Kjær og sigtede efter Pedro, der kom stormende ind i Milan-feltet.

Pedro kom først på bolden, men umiddelbart efter blev han sparket ned af franske Pierre Kalulu, der slet ikke fik orienteret sig. Straffespark til Lazio og den mulighed udnyttede Luis Alberto sikkert.

Det gik helt galt mod slutningen af kampen, hvor Felipe Anderson hamrede sidste søm i den milanesiske kiste og lukkede kampen til 4-0.

Med sejren rykker Lazio op på tabellens tredjeplads et point bag tirsdagens modstander AC Milan. Milaneserne har kun vundet én kamp i 2023.

Serie A

Serie A
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
12017214815+3353
22013164026+1440
32011543616+2038
42011543923+1638
52011543729+838
62011452618+837