Poulsen og Wind på tavlen i Bundesligaen

Yussuf Poulsen scorede i en storsejr over Schalke, mens Jonas Wind sendte bolden ind bag Oliver Christensen.

Flere danskere gjorde sig bemærket i Bundesligaen tirsdag aften.

Her tog Schalke 04 mod RB Leipzig, og det endte skidt for hjemmeholdet. Leipzig kørte Schalke over og vandt med hele 6-1.

Der stod 4-0 ved pausen, og allerede der virkede kampen afgjort.

Første ligamål i sæsonen

Yussuf Poulsen startede som så ofte før i denne sæson på bænken for RB Leipzig, men blev sendt på banen med cirka et kvarter tilbage ved stillingen 4-1.

Danskeren takkede for tilliden ved at lave sit første ligamål i denne sæson. I den ordinære spilletids næstsidste minut gjorde han det med en kølig afslutning til slutresultatet 6-1.

Yussuf Poulsen startede sæsonen skadet, og det har generelt været småt med spilletid for landsholdsangriberen. Tirsdagens mål var hans blot tredje i 2022/23-sæsonen.

Med sejren har Leipzig 32 point på andenpladsen i Bundesligaen. Det er tre færre end Bayern München på førstepladsen. Topholdet møder tirsdag aften FC Köln.

Wind med endnu en pind

Jonas Wind gjorde lidt senere på aftenen Yussuf Poulsen kunsten efter. Den tidligere FC København-spiller startede inde for Wolfsburg mod Hertha Berlin og kom fremragende fra start.

Efter lidt over en halv time gjorde Wind det til 3-0. Med et kækt lob sendte han bolden over landsmanden og landsholdskollegaen Oliver Christensen i Hertha-mål. Kampen endte 5-0.

Jonas Wind, der har misset en del kampe i denne sæson, er nu oppe på fire mål i otte Bundesliga-kampe for Wolfsburg.

Robert Skov var også i fokus tirsdag, men af andre årsager. Skov startede inde for Hoffenheim i kampen mod Stuttgart, men måtte lade sig udskifte lidt over halvvejs inde i første halvleg.

Skov kunne selv gå fra banen, men tog sig til sin højre læg. Kasper Dolberg startede på bænken for Hoffenheim, men blev skiftet ind i 82. minut, mens Jacob Bruun Larsen sad ude med en skade. Nikolas Nartey spillede hele kampen for Stuttgart, der efter en udligning af Hoffenheims Andrej Kramaric dybt inde i tillægstiden måtte nøjes med 2-2.

Efter tirsdagens resultater er det en smule tættere i toppen af Bundesligaen. Topholdet Bayern München måtte således en smule overraskende nøjes med et enkelt point hjemme mod FC Köln.

Det blev endda først sikret i den ordinære spilletids sidste minut, da Joshua Kimmich udlignede til slutresultatet 1-1. Ellyes Skhiri havde allerede i fjerde minut bragt Köln på 1-0.

Med halvdelen af kampene spillet har Bayern med 36 point fire ned til RB Leipzig på andenpladsen.

En eventuel vinder af onsdagens kamp mellem Freiburg og Eintracht Frankfurt vil komme op på 33 point. Det kan Union Berlin også, hvis det bliver til tre point mod Werder Bremen.