- Det er synd for Christian, siger Hjulmand

Landstræner Kasper Hjulmand begræder skaden til Christian Eriksen, som United har meldt ukampdygtig i tre måneder.

Herrelandsholdet i fodbold må efter alt at dømme undvære Christian Eriksen i årets første to EM-kvalifikationskampe mod henholdsvis Finland og Kasakhstan.

Tirsdag har Eriksens arbejdsgiver, Manchester United, meddelt, at en ankelskade sandsynligvis vil holde Eriksen ude indtil slutningen af ​​april eller begyndelsen af ​​maj. De to landskampe ligger i slutningen af marts.

- Det er meget synd for Christian. Han var i et fantastisk spillehumør, siger landstræner Kasper Hjulmand til TV 2 SPORT.

- Jeg har også talt med ham. I en sæson løber man og bruge en masse kræfter på at bygge tingene op, og Manchester United har været i en god proces, og han har fået en meget vigtig rolle på holdet.

- Det er de sjove måneder, der venter. Man laver hele fundamentet for de vigtige kampe, de kommer nu. Og der er meget, de kunne nå og stadig kan nå. Så jeg tror, at vi vil se en Christian forsøge at arbejde sig tilbage, så hurtigt som det nu kan lade sig gøre og være med i de vigtige kampe for United i slutningen af turneringen.

- Det ser ud til, at han misser vores første landskampe, men forhåbentlig er han topklar til landskampene til sommer, lyder det fra den danske landstræner.

Lyn-analyse

Danmark skal være gode nok til at kunne klare Finland og Kasakhstan selv uden Christian Eriksen. Selvom Eriksen (og Danmark) ikke havde sit bedste VM, var han landsholdets bedste i 2022, og han har ogsĂĄ været god for United, men i og med at skaden ikke er værre, og landsholdet har vist under værre forhold (EM 2021) at kunne uden ham, kan holdet ogsĂĄ klare det nu.

Eriksen ude ĂĄbner endnu mere op for Brentford-duoen Christian Nørgaard og Mathias Jensen. Det er ogsĂĄ en mulighed for Mikkel Damsgaard, hvis han fĂĄr mere spilletid. Og det kan give plads til en joker i truppen: Matt O'Riley eller Maurits Kjærgaard.

 

Eriksen og United er ærgerlige

Eriksen pådrog sig skaden i Manchester Uniteds FA Cup-kamp mod Reading lørdag. Danskeren blev tacklet af Andy Caroll i begyndelsen af anden halvleg og spillede ganske vist videre, inden han måtte lade sig udskifte efter 57 minutter af kampen, som United vandt 3-1.

Tirsdag reagerede United-manager Erik ten Hag pĂĄ meldingen om Eriksens skade.

- Han er selvfølgelig ærgerlig over det. Det samme er vi. Men det sker i topfodbold. Det skulle ikke være sket, men det gjorde det, og det skal vi nu håndtere, sagde hollænderen blandt andet på et pressemøde.

Manchester United ligger nummer fire i Premier League og er stadig med i ligacuppen, FA Cuppen og Europa League. I sidstnævnte turnering venter Barcelona i 1/16-finalen.

Landsholdets EM-kvalkampe i 2023

  • 23. marts: Danmark-Finland
  • 26. marts: Kasakhstan-Danmark
  • 16. juni: Danmark-Nordirland
  • 19. juni: Slovenien-Danmark
  • 7. september: Danmark-San Marino
  • 10. september: Finland-Danmark
  • 14. oktober: Danmark-Kasakhstan
  • 17. oktober: San Marino-Danmark
  • 17. november: Danmark-Slovenien
  • 20. november: Nordirland-Danmark

Alle kampene kan ses pĂĄ TV 2 PLAY.