Helt ude i kulden i Leicester – forklarer nu, hvorfor han bliver

Jannik Vestergaard har kontrakt med Premier League-klubben frem til 30. juni 2024.

Det seneste år har Jannik Vestergaard set mere fodbold, end han har spillet.

I stort set hele 2022 og også i år foretrækker Leicester-manager Brendan Rodgers andre spillere frem for den høje dansker, hvorfor Vestergaard både i sommer og i denne vinters transfervindue har været rygtet til andre klubber. Senest et lejeophold i bundesligaklubben Hertha Berlin, som 30-årige Vestergaard ifølge Sky Sports-journalisten Rob Dorsett tirsdag har takket nej til, selvom klubberne var enige.

Vestergaards beslutning om at blive i Leicester har gjort mange af klubbens fans vrede. De beskylder ham for at sige nej til Berlin-klubben på grund af pengene.

Men Jannik Vestergaard selv afviser, at dette skal være tilfældet. Det fortæller forsvarsspilleren til TV 2 SPORT tirsdag aften.

- Det handler overhovedet ikke om penge. Jeg har ikke sagt nej til Hertha eller andre på grund af penge. Det passer slet ikke. Jeg har en helt speciel situation i familien, hvor vi venter barn lige nu, forklarer Vestergaard og fortsætter:

- Hvis vi var kommet til enighed tidligt i vinduet med en anden klub, kunne min kone have nået at rejse med mig, men nu er det alt for tæt på fødslen, og hun må ikke flyve. Jeg kan ikke efterlade min højgravide kone alene i England med vores barn og snart en nyfødt baby – og i øvrigt vil jeg da også gerne være en del af mit barns første måneder. Hvilken mand kunne gøre det?

- Jeg ønsker jo heller ikke at være et sted, hvor de ikke bruger mig, men før jeg er fodboldspiller, er jeg mand og far.

Interessante muligheder er kommet for sent

Vestergaard siger videre, at der er dukket fine muligheder op, men de, der var interessante, er kommet for sent i vinduet.

- Og nu kan jeg ikke rejse uden min højgravide kone. Modsat i sommer havde jeg ikke noget på hånden i starten af vinduet. I sommer var der en håndfuld attraktive klubber med tilbud om at leje mig, men Leicester sagde nej. Klubben ville kun acceptere et salg og ikke leje mig ud.

En af klubberne, der ville købe Jannik Vestergaard i sommer sidste år, var Fulham. Klubberne var enige, men Vestergaard sagde nej af sportslige grunde.

- Også fordi jeg havde fået at vide, at vi startede fra nul, og at jeg ville få chancen i Leicester. Der var også lejemuligheder, hvor jeg ville tjene mindre end ved at blive i Leicester, men som jeg bad om at få lov til at tage, lyder det fra Jannik Vestergaard til TV 2 SPORT.

Nice, Valencia og Brentford har været nævnt i de engelske medier som klubber, der ville leje Vestergaard i sommer.

I indeværende sæson har Jannik Vestergaard spillet 283 minutter i Leicester-trøjen. Det er inklusive 90 minutter for klubbens reservehold. Ellers er spilletiden kommet i FA Cuppen og ligacuppen.

Tirsdag – på transfervinduets sidste dag – har Leicester hentet den australske forsvarsspiller Harry Souttar i Stoke. Foran Jannik Vestergaard står også Wout Faes, Daniel Amartey, Caglar Soyuncu og en skadet Jonny Evans.

Så det bliver givetvis et kampfattigt forår for danskeren.