Hjulmand fortsætter som landstræner

Kasper Hjulmand vil også stå på sidelinjen i Parken, når de danske fodboldherrer skal forsøge at kvalificere sig til EM næste år.

De har papir på hinanden til sommeren 2024, og nu fortsætter arbejdet frem mod den næste slutrunde.

Det bekræfter Kasper Hjulmand over for TV 2 SPORT efter en grundig evaluering af VM-skuffelsen, hvor der med landstrænerens egne ord ikke skulle være nogen "hellige køer". Heller ikke Hjulmand selv.

- Vi har fundet frem til nogle ting. En debriefing, som var god i forhold til ting, vi kunne have gjort anderledes, og ting vi kan gøre bedre næste gang. Og for at sætte to streger under så er jeg topklar, og jeg glæder mig til den næste periode.

Kasper har gjort det fantastisk

Peter Møller, fodbolddirektør i DBU

- Spillerne og jeg kan sammen meddele, at vi er klar til at angribe og vise hele befolkningen, at vi er her endnu. Så det glæder vi os til, siger Kasper Hjulmand, der erkender, at tiden som landstræner efter VM har været hård.

- Man bliver sendt til tælling og har stresssymptomer i hele kroppen. Normalt har jeg det sådan – også da jeg var klubtræner – at jeg nærmest bliver fysisk syg, når jeg taber fodboldkampe. Som klubtræner var der heldigvis en ny kamp ret hurtigt efter, men som landstræner går der nogle gange fire måneder. Det er lang tid at være syg.

- Men det har været hårdt, fordi én ting er, at man taber, en anden ting er, at det var lidt for langt væk fra det, vi gerne vil være. Det har været ekstremt vigtigt at arbejde hårdt og ikke bare sige "nå, ja - det går nok". Så vi har været hele vejen omkring, og nu må vi også sige, at der ikke er grund til at dvæle. Vi er blevet klogere. Vi har fået det ud af det, som vi skal. Og nu er det tid til at se fremad, lyder det fra Hjulmand.

DBU-direktør: Hjulmand har gjort det fantastisk

Både før og efter VM i Qatar udtalte fodbolddirektøren i Dansk Boldspil-Union (DBU), Peter Møller, at unionen gerne forlængede den nuværende kontrakt med Kasper Hjulmand. Derfor er Møller ikke overraskende glad for, at Hjulmand fortsætter frem mod EM i 2024.

- Det er selvfølgelig dejligt. Det var vi også godt klar over. Kasper har en aftale, der løber halvandet år endnu. Og som jeg også sagde efter VM, så har vi aldrig været i tvivl.

Landsholdets EM-kvalkampe i 2023

  • 23. marts: Danmark-Finland
  • 26. marts: Kasakhstan-Danmark
  • 16. juni: Danmark-Nordirland
  • 19. juni: Slovenien-Danmark
  • 7. september: Danmark-San Marino
  • 10. september: Finland-Danmark
  • 14. oktober: Danmark-Kasakhstan
  • 17. oktober: San Marino-Danmark
  • 17. november: Danmark-Slovenien
  • 20. november: Nordirland-Danmark

Alle kampene kan ses på TV 2 PLAY.

- Men som det ydmyge menneske, Kasper er, så sagde han også, at hvis VM-slutrunden har noget med ham at gøre, så skal han selvfølgelig ikke blive. Men jeg har været omkring holdet de sidste tre-fire år og har set og hørt rigtig meget, så vi lader os ikke slå ud af, at vi havde tre kampe på ni dage, hvor det ikke gik, som vi ønskede.

- Kasper har gjort det fantastisk med to flotte Nations League-kampagner, en meget flot VM-kvalifikation og så et EM, som vi alle husker. Så vi skal huske at have de store briller på, når vi kigger på det arbejde, som han gør sammen med spillerne, siger Peter Møller til TV 2 SPORT.

Ved VM røg Danmark ud allerede efter gruppespillet med et point i tre kampe. Derfor jagter landsholdet oprejsning i den kommende EM-kvalifikation, hvor modstanderne er Finland, Kasakhstan, Nordirland, Slovenien og San Marino.

Det bliver Kasper Hjulmands anden kvalifikation med det danske landshold. Den første, kvalifikationen til VM i Qatar, gik over al forventning med sejre i de ni første kampe og en samlet målscore på 30-3 efter alle de ti kampe.