Fodbold

To sider af Delaneys skifte

Thomas Delaney fortsætter karrieren i Bundesligaklubben Hoffenheim. Det kan man anskue på to måder, siger fodboldekspert Morten Bruun.

Snakken om FC København forstummede, da Thomas Delaney mandag aften blev præsenteret som ny mand i tyske Hoffenheim.

Ligesom Kasper Dolberg skifter Delaney til Hoffenheim på en lejeaftale. Det vidner ifølge fodboldekspert Morten Bruun om, at Sevilla ikke ser nogen stor fremtid med Delaney i klubben.

- Delaneys udsigt til spilletid er oplagt større i Hoffenheim end i Sevilla. På den led er det positivt. Men når man bliver udlejet fra Sevilla til Hoffenheim, er det ikke et tegn på, at man er et godt sted i sin karriere. Det er den anden side af det. Det er et lejemål, der bliver aftalt, når en klub mere eller mindre har opgivet en spiller, siger Morten Bruun.

Aftalen løber i resten af denne sæson, og med skiftet vender Thomas Delaney tilbage til Bundesligaen. Her har han spillet for både Werder Bremen og Borussia Dortmund, inden han i sommeren 2021 underskrev en fireårig aftale med Sevilla.

- Delaney er et godt navn i Bundesligaen, så det er ikke tilfældigt, at han nu er tilbage. Han havde en rigtig god periode i Werder Bremen og en udmærket periode i Borussia Dortmund, siger Morten Bruun og tilføjer:

- I perioder har han gjort det fornuftigt i Sevilla, men der er ingen tvivl om, at Sevilla har forventet sig mere af ham. De har drømt om at få en spiller, som de havde i Christian Poulsen, og det har de ikke fået.

Inden aftalen med Hoffenheim, der ud over Kasper Dolberg også har Robert Skov og Jacob Bruun Larsen i truppen, blev præsenteret, var Thomas Delaney sat i forbindelse med hjerteklubben FCK. Ifølge B.T. var der også forhandlinger i gang, men de strandede angiveligt på grund af økonomien.

Ved siden af klubkarrieren har Thomas Delaney spillet 72 landskampe for Danmark.