16-årig overvejede at spille Messi – i stedet skrev han historie

På trods af sin ekstraordinære unge alder er Warren Zaire-Emery allerede noteret for 11 førsteholdskampe i Paris Saint-Germain.

35-årige Lionel Messi er mere end dobbelt så gammel som holdkammeraten Warren Zaire-Emery.

Men på trods af sine blot 16 år har det unge stortalent i denne sæson vist, at han allerede nu kan gøre en forskel i PSG, der er kendetegnet ved at være blandt verdens bedste fodboldhold.

Onsdag aften skrev Warren Zaire-Emery tilmeld historie, da han scorede sit første ligamål i 3-1-sejren over Montpellier efter en flot solotur. Med sine 16 år og 330 dage blev han dermed klubbens yngste målscorer nogensinde.

Det faktum begejstrer selvsagt den unge hovedperson, der afslører, at han faktisk overvejede at spille Lionel Messi i stedet for at sparke på mål, da han fik chancen i tillægstiden af anden halvleg.

- Hvordan det er er at være den yngste målscorer i klubbens historie? Det er fantastisk. Det er mit første mål i ligaen, så jeg er meget glad, og jeg håber, at der kommer flere.

- Kort før målet så jeg Leo (Lionel Messi, red.), men jeg vurderede, at det var bedst at skyde, så jeg tog chancen, fortæller Warren Zaire-Emery til franske Canal+ efter slutfløjt. Klog beslutning af stortalentet, hvis navn man med rette kan notere sig på blokken.

Midtbanespilleren overtager rekorden fra Bartholomew Ogbeche, der i en alder af 17 år og 54 dage i november 2001 scorede mod Nantes.

Onsdagens opgør vil nok lige så meget blive husket for Mbappes noget triste aften, hvor han brændte to straffespark og blev skadet i låret.

Det gør den franske stjerne tvivlsom til flere af de kommende kampe, hvor specielt Champions League-kampen mod Bayern München bliver vigtig.

PSG's kommende kampe

  • 4. februar: Toulouse (Ligue 1)
  • 8. februar: Marseille (Coupe de France)
  • 11. februar: Monaco (Ligue 1)
  • 14. februar: Bayern München (Champions League)