Fodbold

Bo Henriksen stortrives og bliver hyldet

Bo Henriksens kontrakt med den schweiziske storklub udløber i sommeren 2024, men som tingene udvikler sig, kunne en forlængelse være undervejs.

Da Bo Henriksen overtog trænerrollen i Zürich FC tilbage i oktober, lå klubben sidst i den bedste schweiziske række. Det gør den stadig. Alligevel går det forrygende for den traditionsrige klub.

Den barske virkelighed er, at den 47-årige danske træner overtog en klub i historisk krise med blot fire point efter 10 kampe og en status som ligaens absolutte bundprop.

De første tre måneder var ekstremt hårde

Bo Henriksen om sin start i Zürich FC

Siden er skuden blevet vendt, og det skyldes ifølge hovedpersonen selv stenhårdt arbejde og en fornyet fællesskabsfølelse.

- Det nemmeste i hele verden er at vinde fodboldkampe. Det hårde arbejde er at ændre tingene, så man kan få det til at gå godt, efter det er gået ad helvedes til. Det er hårdt, men også ekstremt spændende, for man arbejder med at få det enkelte menneske til at tro på sig selv igen.

Hvad er du lykkedes med?

- Vi har ændret radikalt i forhold til ikke at skifte ret meget ud og i stedet have et fast koncept. Vi skal vide, hvad vi skal, så folk er trygge i det. Det er den der tryghedsledelse – at folk ved, hvad der kommer til at ske. De skulle forstå, at det er fællesskabet, der skal rejse det. Der er ikke nogle shortcuts, fortæller Bo Henriksen.

Danskerens sportsdirektør Marinko Jurendic sætter også ord på sin relativt nye træner, som vækker begejstring.

- Bo lægger krop og sjæl i projektet, og hans energi smitter positivt af på spillerne. Lige så livlig han er på sidelinjen, er han også internt. Han er autentisk, fortæller sportsdirektøren ifølge Blick, hvortil han også forklarer, at Bo Henriksen er god til at være tæt på spillerne og holde en høj moral i truppen.

Ligatabellen siden Bo Henriksen kom til Zürich FC

  1. Young Boys: 8 kampe, 18 point
  2. Zurich: 8 kampe, 12 point
  3. Lugano: 8 kampe, 12 point
  4. Lucerne: 8 kampe, 12 point
  5. St. Gallen: 8 kampe, 10 point
  6. Winterthur: 7 kampe, 10 point
  7. Servette: 7 kampe, 8 point
  8. GC: 8 kampe, 7 point
  9. Basel: 8 kampe, 7 point
  10. Sion: 8 kampe, 6 point

Jubler over tilværelsen

Det er første gang i trænerkarrieren, at Bo Henriksens arbejdsplads ligger uden for den danske landegrænse.

Derfor har det også været hårdt for den tidligere FC Midtjylland-træner at starte op et andet sted. Specielt fordi starten var uden fundamentet.

- Nu er min familie heldigvis kommet herned 1. januar, men de første tre måneder var ekstremt hårde, for der arbejdede jeg hele tiden. På den måde var det meget godt, at min familie ikke var her, for de havde ikke set ret meget til mig.

- Når det er sagt, er det fantastisk at få sit fundament og sine støtter med. Det er sådan, jeg arbejder bedst, fordi jeg er familie-menneske. Jeg vil gerne have, at tingene omkring mig er i orden, så jeg kan præstere.

Med familien omkring sig og et mandskab i markant bedring, har Bo Henriksen derfor heller ikke længere noget at klage over. Faktisk stiller han sig mere end tilfreds med tilværelsen.

- Lige nu trives jeg helt fantastisk hernede. Det er et smukt land og en fed kultur. Og så er det lærerigt – både som træner og som menneske.

12 point i sine første otte ligakampe har Bo Henriksen skaffet, og målsætningen for resten af sæsonen klar: Zürich FC skal væk fra bunden af tabellen.

Næste skridt er søndag mod Sion, der også kæmper i bunden. Vinder Bo Henriksens tropper kan det faktisk føre Zürich væk fra sidstepladsen.

Det kræver, at Winterthur ikke vinder deres opgør i weekenden.