Fodbold

Tre kampe på fire år – derfor bliver han alligevel i United

Da Phil Jones skiftede til Manchester United tilbage i 2011, var han blandt landets største fodboldtalenter. Siden er der sket meget.

  • Sir Alex Ferguson
  • David Moyes
  • Louis van Gaal
  • Ryan Giggs
  • Jose Mourinho
  • Ole Gunnar Solskjær
  • Michael Carrick
  • Ralf Rangnick
  • Erik ten Hag

Ovenstående ni managere har det tilfælles, at de har stået i spidsen for Manchester United, mens Phil Jones har været i førsteholdstruppen. De færreste har dog foretrukket den nu 30-årige englænder, men ingen af dem har sendt ham videre.

Derfor er forsvarsspilleren stadig på kontrakt i Manchester United, selvom han blot har spillet fire Premier League-kampe de seneste tre år.

At Phil Jones ikke fandt sig en ny arbejdsgiver i det netop overståede transfervindue, overrasker TV 2 SPORTs fodboldekspert Jonas Hebo, der giver flere mulige årsager til det manglende klubskifte.

- Først og fremmest er Phil Jones yderst løntung, og han har jo ikke spillet ret meget de senere år. Derudover har han en voldsom skadeshistorik, der gør, at mange måske er påpasselige med at hente ham.

Ydmyget på sociale medier – elsket af fans

Historien om Phil Jones er også speciel. Omverdenen har ofte været hård ved den engelske forsvarsspiller, der gennem tiden er blevet fanget på sjove billeder fra forskellige kampsituationer.

Det fik i en lang periode mange til at håne Jones, hvilket fik ham til at forlade de sociale medier permanent.

Men i fankredse i Manchester er Phil Jones faktisk ret populær trods den manglende spilletid og succes.

- Han blev lidt en 'laughing stock' på sociale medier, men man skal ikke glemme, at han faktisk er ret velanset blandt klubbens fans, fortæller Jonas Hebo og uddyber:

- De elsker hans vilje, og så har de ondt af ham. For de kunne jo se, hvad det kunne være blevet til, hvis ikke han var blevet ramt af så mange skader. Og så beskytter de ham nok også lidt, for han har været udsat for meget på de sociale medier.

Unægteligt på vej videre

Selvom Phil Jones har 'holdt sig i live' i Manchester United på trods af manglende spilletid og interesse fra managere, lakker det mod enden for den 30-årige forsvarsspiller. Til sommer bliver arbejdsgiveren nok en anden.

- Hans kontrakt udløber her til sommer, og der håber jeg for begge parter, at Phil Jones finder på noget andet. Udfordringen er som nævnt, at han er ret løntung i forhold til, hvad han har vist de senere år. Men der bør være en Premier League-klub, der har interesse nok, vurderer Jonas Hebo.

Efter en god periode under Ole Gunnar Solskjær, der 'genoplivede' Phil Jones, underskrev englænderen i begyndelsen af 2019 en kontraktforlængelse, så parterne har papir på hinanden indtil den kommende sommer.

Der er sågar en form for klausul i Jones' kontrakt, der gør, at aftalen kan forlænges yderligere et år.

Siden forlængelsen har Phil Jones dog ikke set meget til banen, og den engelske tabloidavis Express mener at vide, at Jones med den nye kontrakt har tjent 3,9 millioner pund om året.

Det betyder, at han har tjent omkring 1 million pund (8,3 millioner kroner) per førsteholdskamp for United siden forlængelsen.

Phil Jones har fortsat ikke været på banen for Manchester United i denne sæson.