'AC' ærgrer sig over rammerne for topbrag

Andreas Christensen ville hellere have trukket Manchester United i Champions League frem for Europa League, hvor de to hold mødes torsdag.

Du kan følge kampen mellem FC Barcelona og Manchester United på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY klokken 18:45

FC Barcelona og Manchester United er traditionsklubber, som mange fodboldfans vil kæde sammen med Champions League.

Nu står de to giganter over for hinanden i den næstbedste klubturnering for europæiske hold, Europa League.

Den danske centerback Andreas Christensen ser frem til mødet med formstærke United, men lægger samtidig ikke skjul på, at han hellere ville møde dem i de fineste rammer i Champions League.

- Det er nok ikke nogen hemmelighed, at vi hellere ville mødes i en anden turnering eller senere i Europa League, fortæller Christensen til TV 2 SPORT.

- Det bliver en kamp mellem to hold i god form. United har virkelig fundet formen. Jeg kan supergodt lide at se den måde, de spiller fodbold på i øjeblikket. De er steppet op. Vi er også et godt sted, så det burde blive en god kamp.

Ekspert kalder mødet for den ”moralske finale”

Klubberne mødtes blandt andet i Champions League-finalen i 2011, som Barcelona vandt 3-1.

Siden er begge topklubber gennemgået mindre kriser, og TV 2 SPORTs fodboldekspert Andreas Laudrup ser torsdagens opgør som en indikator for, hvor langt klubberne er nået i deres genopbygning.

- Når man tager de to klubbers situation i betragtning, så er det en meget fin måde at sætte det op i et målestoksforhold for at finde ud af, hvor langt de er nået i deres genopbygningsfase. Det er det, jeg glæder mig allermest til at se. De møder hinanden meget tidligt i Europa League, og det kan være vinderen, der bliver fundet, så det er på den måde, den moralske finale, lyder det fra eksperten.

På trods af at klubberne mødes på den næststørste europæiske scene, glæder Laudrup sig til at følge de to mastodonter over to kampe.

- Jeg har store forventninger til det her opgør. Det er to kæmpeklubber, der møder hinanden i så tidlig en fase af Europa League, så det bliver et opgør, hvor der kommer en masse intensitet, men som vi også har hørt begge trænere udtale, så er det et opgør, der bliver spillet over to kampe, så kampen i aften bliver vigtig, men ikke afgørende, slutter han.

Barcelona, der fører LaLiga, er gået ubesejret gennem deres seneste 12 ligakampe, mens United blot har tabt én af deres seneste otte ligaopgør. De ligger nummer tre i Premier League.