Fodbold

Lurer skandalen? Barca undersøges for betaling til dommer

En spansk anklager undersøger pengeoverførsler fra FC Barcelona til næstformand i dommerkomité.

Pengeoverførsler fra FC Barcelona til en højtstående person i dommerkomitéen under Det Spanske Fodboldforbund er i gang med at blive gransket af spanske anklagere.

Det bekræfter FC Barcelona torsdag ifølge Reuters.

Overførslerne på samlet 1,4 millioner euro (10,4 millioner kroner) skulle være sket fra 2016 til 2018, fortalte radiostationen Cadena Ser allerede onsdag.

Pengene er gået ind på en konto, der tilhører et selskab, som ejes af den tidligere næstformand i dommerkomitéen under Det Spanske Fodboldforbund, Jose Maria Enriquez Negreira.

Barcelona oplyser, at man har brugt den daværende næstformand i dommerkomitéen som konsulent.

Jose Maria Enriquez Negreira leverede tekniske rapporter, blandt andet på video. Derudover bidrog han med informationer omkring talenter fra andre klubber i Spanien.

Ifølge FC Barcelona er det "normal praksis" for fodboldklubber at lave den slags aftaler.

Stoppede samarbejdet for at spare penge

Samarbejdet blev stoppet i 2018, fordi klubben skulle reducere sine udgifter, oplyser Barcelonas daværende præsident Josep Maria Bartomeu til avisen Mundo Deportivo.

Bartomeu fortæller desuden, at samarbejdet startede allerede i 2003.

Dommerkomitéen i Det Spanske Fodboldforbund fortæller, at Jose Maria Enriquez Negreira ikke har haft nogen rolle siden 2018.

Ifølge Cadena Ser har de spanske anklagere undret sig over, at de ikke kunne se, at der var leveret nogen modydelse for overførslerne på 1,4 millioner euro. Til radiostationen forklarer den tidligere næstformand dog, at hans arbejde blev leveret mundligt.

Ingen sportslig straf

Selv om Barcelona muligvis har overtrådt reglerne, falder der ingen sportslig straf til klubben. Det siger La Ligas præsident, Javier Tebas, ifølge AFP.

- Vi skal med det samme gøre det klart, at det ikke er muligt at sanktionere sportsligt, fordi der er gået fem år. Vi har allerede undersøgt det, siger Tebas.

Barcelona skulle have været dømt inden for tre år, hvis de skulle have haft en sportsligt straf.