Fodbold

Stort slag for FCM inden brag – forbandet situation, siger ekspert

Det er både lykkelige og ulykkelige omstændigheder, der gør, at FC Midtjylland med al sandsynlighed må undvære to spillere torsdag aften.

Albert Capellas har ikke mange angribere til rådighed, når han skal sætte sit hold til det første Europa League-brag mod portugisiske Sporting CP.

Torsdag bekræfter FC Midtjylland således over for TV 2 SPORT, at den lejede angriber Astrit Selmani grundet lykkelige omstændigheder er ude af kampen. Han er for nylig blevet far til en pige.

Der er ikke noget, der er i nærheden af at være optimalt

Morten Bruun

Selmani er dog ikke den eneste, som midtjyderne må undvære. Også Júnior Brumado er ukampdygtig til storkampen på Estádio José Alvalade.

Brasilianeren var således ikke en del af onsdagens afsluttende træning i den portugisiske hovedstad. Brumado har den seneste tid arbejdet på at komme tilbage fra en alvorlig muskelskade, men nye problemer gør, at han igen må sidde ude i et par uger.

En særdeles problematisk situation for FC Midtjylland, vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun.

- Det er da en forbandet situation for FC Midtjylland. Det bliver et spørgsmål om det muliges kunst, for der er ikke noget, der er i nærheden af at være optimalt. I forvejen var de jo kede af, at de ikke fik hentet noget mere attraktivt i transfervinduet.

"Det er tvungne omstændigheder"

Umiddelbart er 20-årige Frederik Heiselberg, der i efteråret var lejet ud til 1. divisionsklubben FC Fredericia, den eneste rendyrkede angriber, som Albert Capellas har til rådighed torsdag aften.

Dermed kan to af klubbens unge spillere få en rolle i kampen mod den portugisiske storklub. Udover Heiselberg vurderes det også, at Valdemar Byskov kan komme i spil.

- Det er da altid spændende, når der kommer nye spillere op, og Gustav Isaksen, der nu er en profil, startede jo også et sted, men det her er ikke et udtryk for, at FC Midtjylland har et talentarbejde, der er rigtig godt. Det er simpelthen tvungne omstændigheder, siger Morten Bruun.

Morten Bruun peger på, at en alternativ løsning til Frederik Heiselberg kunne være at bruge den hurtige kantspiller Edward Chilufya som falsk nier.

Men skulle valget ende med at falde på Frederik Heiselberg, er det en formstærk angriber, der kommer i kamp. Han har i testkampene scoret tre mål, hvilket gør ham til FC Midtjyllands mest scorende spiller i de fire pågældende kampe.

Se FC Midtjyllands brag mod Sporting CP i Europa League på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY fra klokken 21.00.