Fodbold

England hapser 15-årig dansk angriber for næsen af DBU

Dansk Boldspil-Union er opmærksomme på situationen omkring 15-årige Chidozie Obi, og de håber, at han igen en dag vil repræsentere Danmark.

Chidozie Obi er blevet udtaget for to landshold. I hvert fald på papiret.

Den 7. februar blev den talentfulde angriber udtaget til Danmarks U16-landshold. Og den 18. februar blev han ligeledes udtaget til det engelske U16-landshold.

Det kan umiddelbart virke en anelse forvirrende. Men ifølge DBU giver det faktisk god mening.

- Det hænger sådan sammen, at vi udtog vores trup, før England gjorde, og efterfølgende henvendte det engelske fodboldforbund sig til os i forhold til Obi, siger talentchef i DBU, Kenneth Heiner-Møller, til TV 2 SPORT.

- Vi har vidst, at England har været opmærksomme på Chido (Obi, red) – i og med han har været nogle år i Arsenal – så vi vidste godt, at han havde en føling derovre.

Født og opvokset i Danmark

15-årige Chidozie Obi-Martin, der til dagligt spiller på Arsenals ungdomsakademi, har altså mulighed for at spille for begge nationer.

Men hvorfor har han egentlig det?

Obi er født og opvokset i Glostrup og har dansk mor. Derfor er han berettiget til at spille for Danmark.

Obis far er dog fra Nigeria, og det er igennem denne forbindelse, at han er kvalificeret til at repræsentere England. Det skyldes Nigerias medlemskab i Commonwealth.

I denne omgang har han dog valgt England, hvorfor han ikke skal med på to landsholdssamlinger i to lande.

DBU stiller sig ikke i vejen for Obi

Skulle de danske fans dermed frygte, at en fremtidig landsholdsbomber er gledet af hænde, kan de måske alligevel ånde lettet op.

- Det er ikke sikkert, at Obi spiller for England fra nu af og for evigt. Han er ikke bundet til det engelske landshold endnu, men vi kan som forbund heller ikke diktere, hvem en spiller skal repræsentere.

- Jeg er stensikker på, at vi ikke havde fået særlig meget ud af det, hvis vi havde sagt ”det kan du ikke." Vi skal understøtte de unge mennesker om deres valg og tvivl, siger Kenneth Heiner-Møller.

Samtidig understeger han, at DBU håber, at Obi vil trække i de rød-hvide farver igen.

- På sigt vil jeg gerne have, at han spiller masser af kampe for os. Men det er ikke op til os.

I første omgang skal Chidozie Obi dog repræsentere England ved U16-turneringen på Cypern, hvor angriberen minsandten skal møde sine landsmænd fra Danmark den 26. februar.

Chidozie Obi står i forvejen noteret for fire U-16 landskampe for Danmark med to mål til følge.