- Jeg tænkte, det nærmest var umuligt. Det gør jeg ikke længere, siger Bruun

FC Midtjylland virker klar til at skrive europæisk klubhistorie, fornemmer TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun.

Torsdag aften kan blive mindeværdig for FC Midtjylland, når de byder portugisiske Sporting Club velkommen i returkampen i Europa Leagues 16/1-finale.

Efter at have spillet uafgjort 1-1 i den første kamp i Portugal er midtjyderne godt rustede til at tage kampen op mod forhåndsfavoritten Sporting, og ifølge Morten Bruun, fodboldekspert på TV 2 SPORT, har danskerne en god chance for at spille sig videre.

- Sker det, vil det helt sikkert være en ny europæisk landvinding for klubben, der har det som sit erklærede mål at blive blandt de 50 bedste hold i Europa. Jeg anser chancen for at være ret god. Jeg tror ikke, at Sporting spiller lige så dårligt, som de gjorde for en uge siden – fordi de kan sige, hvad de vil, men de påstod efter kampen, at de ikke undervurderede FC Midtjylland, men det gjorde de, hvis du spørger mig. Det kommer de ikke til at gøre igen, siger Morten Bruun og tilføjer:

- Da jeg tog til Portugal for en uge siden, tænkte jeg, det nærmest var umuligt for FCM. Det gør jeg ikke længere.

Gustav Isaksen skal være afgørende

Siden 1-1-resultatet i Portugal har danskerne fået tanket mere selvtillid efter en vigtig 4-0-sejr over Viborg FF i Superligaen, hvor Gustav Isaksen lavede hattrick.

Ifølge Morten Bruun bliver det afgørende for Midtjylland at få sat netop Isaksen i scene mod Sporting Club.

- Gustav Isaksen er i storform i øjeblikket. Den unge spiller gjorde, hvad der passede ham mod Viborg. Jeg var selv på stadion og overværede hans imponerende aften. Den manglende pondus på angriberpositionen betyder, at det kommer til at være op til ham i forhold til at skulle lave et eller to mål, som nok bliver nødvendigt for FC Midtjylland, hvis de vil videre.

Fornemmer stemningsændring

Inden den første kamp var der stor tvivl om FC Midtjyllands forfatning og fokus. Efter kampen oplevede Morten Bruun en anderledes tilgang til den europæiske opgave.

- Da jeg var dernede sammen med FC Midtjylland-truppen, fornemmede jeg en følelse af, at ”nu må vi se med Sporting, men Superligan er helt klart det vigtigste for os her i foråret.” Jeg fornemmer en klar ændring i FC Midtjyllands tilgang til opgaven nu, efter man har fundet ud af, at så god en klub er Sporting heller ikke, og at de faktisk selv er gode.

Se den spændende kamp, hvor FC Midtjylland har en chance for at skrive klubhistorie og nå 1/8-finalen i Europa League for første gang, på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY fra klokken 18.00.