Fodbold

Kæmpe kovending af BBC – nu beklager de

BBC og Gary Lineker har indgået en aftale, der betyder, at den kendte sportsvært er på skærmen i weekenden.

Gary Lineker er tilbage som sportsvært på BBC i den kommende weekend.

Det oplyser den engelske tv-station mandag på sin hjemmeside efter flere dages konflikt, der betød, at Lineker ikke var vært ved weekendens 'Match of the Day'-program.

- Gary er en værdifuld del af BBC, og jeg ved, hvor meget BBC betyder for Gary, og jeg ser frem til, at han igen skal præsentere vores dækning i den kommende weekend, siger Tim Davie, der er generaldirektør i BBC.

Den tidligere fodboldstjerne blev fjernet fra sin tjans som vært på programmet, efter at han på Twitter ytrede sig meget kritisk om regeringens seneste lovforslag, der for eksempel skal gøre det umuligt at søge asyl i Storbritannien, hvis man for eksempel ankommer i små både fra Frankrig.

I sit tweet kritiserede han både lovforslaget og det sprog, hvormed de konservative taler om det. Han mener, at det "ikke er så forskelligt fra det, som Tyskland brugte i 1930'erne".

Efterfølgende har Lineker udtalt, at han står ved sine tweets. Ifølge BBC holder han på sin ret til at udtale sig som privatperson.

Retningslinjer kigges igennem

Mandagens udmelding fra BBC rummer både nyheden om Linekers tilbagevenden til skærmen og et gennemsyn af retningslinjerne på BBC. Fodboldværten støtter denne gennemgang.

Da Lineker blev pillet af skærmen, fik det hans kolleger til at nedlægge arbejdet, så programmet ikke kunne udkomme uden ham. Også hans tidligere landsholdskolleger Alan Shearer og Ian Wright samt tidligere engelske landsholdsspillere og nuværende kommentatorer støttede ham.

På Twitter, hvor det hele begyndte, takker Gary Lineker for den store støtte, han har modtaget. Men han benyttede også lejligheden til igen at berøre asylpolitikken.

- Hvor svære de seneste par dage end har været, kan det ikke sammenlignes med at skulle flygte fra sit hjem fra krig eller at søge tilflugt i et andet land langt væk. Det varmer mit hjerte at se jeres empati.

Gary Lineker har været sportsvært på BBC i 24 år, og 'Match of the Day'-programmet er det mest sete fodboldprogram i Storbritannien.

Lovforslaget, som startede hele kontroversen, skal andenbehandles i Underhuset mandag.

Samtidig er der arrangeret en demonstration foran parlamentet klokken 17 dansk tid.