Fodbold

- FCM-fyring er meget, meget overraskende, siger Morten Bruun

FC Midtjylland skifter cheftræner inden den sidste kamp i Superligaens grundspil. Det kommer bag på fodboldekspert Morten Bruun.

- Jeg er chokeret, lyder det spontant fra TV 2 SPORTs fodboldekspert Morten Bruun.

Han havde ikke regnet med, at FC Midtjylland pludselig ville fyre Albert Capellas – hvilket skete tirsdag middag med dårlige præstationer som begrundelse.

- Det havde jeg simpelthen ikke set komme. Det må jeg sige. Ikke så kort tid efter, at Albert Capellas har stået i spidsen for en stærk europæisk kampagne. Det her er meget, meget overraskende, siger Morten Bruun.

- Det er ikke mere end en måned siden, at jeg sad i Lissabon og så FC Midtjylland spille 1-1 mod Sporting i Europa League. På det tidspunkt var alt fryd og gammen. Så at Capellas alligevel ikke får længere snor, er meget overraskende, siger Morten Bruun, der også hæfter sig ved al den ros, Capellas har fået i FC Midtjylland.

Rosenbuketten er visnet

Der kunne nemlig dårligt presses flere roser ind i buketten, da FCM præsenterede Albert Capellas som cheftræner i august 2022. I øvrigt på en treårig aftale.

Han blev beskrevet som en ”voksen træner” med ”europæisk snit”. En der kunne ”stå stærkt i medgang og modgang”. Med ”kendskab til Superligaen og dansk fodbold” og med ”internationalt perspektiv” var han ”klar til at levere sit mesterstykke” – at ”bringe os i top-50 i Europa”.

Men på bare syv måneder er buketten visnet. Troen på Albert Capellas er væk i FC Midtjylland.

- Nogle gange efterspørger man en chokeffekt. Det er et signal til spillertruppen: "Vi tror mere på jer, end vi tror på træneren." De håber på, der kan komme en eller anden form for effekt, siger Morten Bruun.

I Superligaen ligger FC Midtjylland nummer 9 ud af 12 hold inden den sidste runde i grundspillet. Her er midtjyderne tvunget til at vinde, mens flere andre resultater også skal være med FCM, hvis vicemestrene skal med i mesterskabsspillet.

Det understreger, at det i Superligaen har set ualmindeligt sort ud for Midtjylland i denne sæson. Faktisk er Capellas den træner i klubbens historie, der har det næstlaveste pointsnit, og kun én FCM-træner har haft jobbet i kortere tid.

Nu skal klubben have sin femte træner på to år.

- Lige nu står vi et svært sted, og det skal vi have løst. Vi har haft for stor udskiftning på cheftrænerposten, og det er vi ikke tilfredse med. Vi skal have fundet den rette træner, så vi sikrer kontinuitet, siger Claus Steinlein i en pressemeddelelse.

Ansættelsen af Capellas skete efter mere end 20 timers samtaler. Han bliver i første omgang afløst af Niels Lodberg.