Fodbold

Fiasko må fylde i to minutter, når landsholdet mødes igen

Kasper Hjulmand vil kun se fremad, når det danske fodboldlandshold i den kommende uge mødes for første gang siden VM.

- Det tager to minutter. Det er fuld fokus på opgaven.

Så klar var meldingen fra Kasper Hjulmand, da han til tirsdagens landsholdsudtagelse fik spørgsmålet, om oplevelsen fra VM i Qatar vil blive italesat, når truppen møder ind i landsholdslejren på mandag.

- Vi har snakket om det, og det tager to minutter at runde den af, og det handler om, at den følelse, vi sad med dernede, skal bruges som brændstof. Men vi skal ikke begynde at dvæle ved noget og komme med lange forklaringer og en masse snak, lød det fra landstræneren.

Danmark røg som bekendt ud af VM allerede efter det indledende gruppespil, hvilket var langt fra de forventninger, som landsholdet var taget derned med.

"Vi kan ikke dvæle ved fortiden"

Nu venter de næste udfordringer. Kvalifikationen til EM i 2024 begynder i næste uge, og de første modstandere hedder Finland og Kasakhstan.

Derfor vil Kasper Hjulmand også "udelukkende se fremad", som han selv siger det.

- Vi har gjort det, vi skal, og vi har seks dage til at eksekvere to kampe. Vi kan ikke dvæle ved fortiden, og det, vi har foran os, kommer til at kræve ekstremt meget nærvær og fokus, så hvert eneste sekund, vi har sammen, kommer til at handle om kampene, og det vi har foran os.

Danmark møder torsdag Finland i Parken, mens Kasakhstan venter tre dage senere på udebane.

Til selve udtagelsen valgte Kasper Hjulmand at udtage ni spillere, der ikke var med til VM i Qatar. Deriblandt Victor Kristiansen, Mads Hermansen, Elias Jelert og Morten Hjulmand, der alle kan få debut for det danske A-landshold.