Fodbold

Midtjylland fyrer træneren

Albert Capellas er fortid som cheftræner i FC Midtjylland, der risikerer at misse mesterskabsspillet i Superligaen.

FC Midtjyllands Superliga-sæson er lige så sort som klubbens trøjer.

Vicemestrene er i overhængende fare for at ende i nedrykningsspillet, og det har nu kostet cheftræner Albert Capellas jobbet.

Det skriver FC Midtjylland i en pressemeddelelse.

- Vi leverede en mindeværdig europæisk kampagne med højt topniveau og store resultater, men kigger vi på de nationale præstationer under Albert, har vi ikke taget den forventede udvikling. Vi er gået tilbage på vores målepunkter og haft et væsentligt fald i vores Smartodds-rating. Samtidig har vi ikke set fremgang fra pre-season til nu, og efter grundig overvejelse er vi derfor nået frem til den erkendelse, at Albert ikke er den træner, som skal udvikle FC Midtjylland fremadrettet, udtaler administrerende direktør Claus Steinlein.

Capellas blev hentet til heden i august 2022, hvor han fik en treårig aftale. Hans assistenttræner Carles Cuadrat stopper også, mens Niels Lodberg bliver midlertidig træner og dermed har ansvaret for holdet i den sidste grundspilskamp i Superligaen.

Uenig i beslutningen

Den kamp - og mange flere - havde Capellas håbet at få med.

- Jeg har haft en fantastisk tid i FC Midtjylland, og selvom jeg ikke er enig, accepterer jeg beslutningen, udtaler Capellas.

- Jeg har haft nogle fantastiske øjeblikke, og jeg vil for altid huske tilbage på vores præstationer i Europa. Det gør mig ked af det, at vi ikke er lykkes i Superligaen, og jeg har haft et brændende ønske om at være med til at vende skuden, tilføjer han.

Lyn-analyse

Det havde jeg simpelthen ikke set komme. Ikke efter så kort tid i jobbet – og ikke så kort tid efter, at han trods alt stod i spidsen for en stærk, europæisk kampagne.

Det er ikke mere end en måned siden, at jeg sad i Lissabon og så FC Midtjylland spille 1-1 mod Sporting i Europa League. På det tidspunkt var alt fryd og gammen, så at Capellas alligevel ikke får længere snor, er meget overaskende.

I efteråret blev Midtjylland nummer to i sin Europa League-gruppe, og i februar var klubben få minutter fra at slå Sporting fra Lissabon på udebane i den første knock out-kamp. Opgøret endte dog 1-1, og i returkampen tabte midtjyderne 4-0.

Siden dengang har FCM tabt 1-0 til Brøndby, spillet 0-0 mod AaB og tabt 3-1 til Lyngby.

Inden grundspillets sidste runde ligger FC Midtjylland nummer ni i Superligaen. FCM er ud over en sejr over Silkeborg afhængig af andre resultater for at kunne slutte blandt de seks bedste, der går videre til mesterskabsspillet.

3F Superligaen

3F Superligaen
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
12212733820+1843
22213364522+2342
32210753225+737
42210572620+635
5228862830-232
6228683234-230