Fodbold

Fyret efter syv måneder – men om fem år vil de stadig huske ham

FC Midtjylland skal på jagt efter en ny cheftræner.

Albert Capellas er fortid i FC Midtjylland.

Den spanske træner blev fyret tirsdag efter bare syv måneder i jobbet på grund af dårlige præstationer.

Men selvom det umiddelbart lyder som en skidt afsked, efterlader Capellas sig et godt navn i det midtjyske. Det mener FCM's fodbolddirektør Svend Graversen.

- Albert har givet meget til FC Midtjylland. Både som person, og fordi han kommer med en professionalisme, vi ikke har set før.

- Og derfor er jeg helt sikker på, at når vi ser tilbage om fem år, vil vi sige, at det var Albert, der satte standarden her, siger Graversen til TV 2 SPORT.

Ros fra Steinlein

FC Midtjyllands direktør, Claus Steinlein, har også rosende ord til overs for det, Capella har gjort for klubben.

- Vi har haft mange sjove stunder sammen og mange faglige stunder. Han har været rigtig god til at løfte os professionelt – på mange parametre. Man kan godt mærke, at han både har været i Dortmund, Barcelona og andre store klubber, siger Steinlein.

Direktøren understreger dog også, at der er en grund til, at Capellas – på trods af de rosende ord – er fortid i klubben.

- Når vi kommer til spillet på banen og rating, så har vi vurderet, at han ikke er den rigtige til at løfte os. Derfor har vi truffet den her beslutning, siger han.

Indtil videre er det den tidligere assistenttræner Niels Lodberg, der overtager cheftrænerposten i FC Midtjylland, mens klubben finder en permanent erstatning for Capellas.