Fodbold

Fyring på fyring skuffer FCM-ledelsen

FC Midtjylland sagde tirsdag farvel til cheftræner Albert Capellas. Han blev afskediget efter syv måneders ansættelse.

Duer ikke. Væk.

Duer ikke. Væk.

Som prinsessen i 'Klods-Hans' venter FC Midtjyllands ledelse stadig på at blive bjergtaget af den helt rigtige kandidat, og med tirsdagens fyring af Albert Capellas skal FCM endnu engang invitere bejlere til samtale.

- Det er vi rigtigt trætte af og skuffede over. Vi er skuffede over os selv, fordi vi ved, at kontinuitet er det, der på den lange bane giver succes. Der er vi ikke lykkes. Det må vi erkende i og med, at vi står her igen efter otte måneder, siger fodbolddirektør Svend Graversen.

- Det er anden gang i træk, at vi ikke har ramt helt rigtigt, så vi evaluerer selvfølgelig og spørger, hvordan vi kan gøre det bedre. Processen i de to ansættelser har været rigtig god. Vi har bare ikke ramt rigtigt. Det skal vi lykkes med nu, siger direktør Claus Steinlein.

Fire trænere på én sæson

FC Midtjylland indledte denne sæson med Bo Henriksen som cheftræner. Hans kontrakt løb til sommeren 2024, men efter lidt over et år i klubben blev han opsagt.

Henriksen blev midlertidigt afløst af Henrik Jensen, inden Albert Capellas kom til Midtjylland i august 2022 – med kontraktudløb i 2025. Nu er han også fortid i klubben, der med Niels Lodberg som endnu en midlertidig løsning stiller op med den fjerde træner i denne sæson.

Dette kaos skal nu vendes til en fordel, lyder det fra både Graversen og Steinlein.

- For otte måneder siden stod vi der også, så vi har nogle værktøjer, vi kan tage op af skuffen. Både i forhold til processen og i forhold til personer. Det gør det måske lidt nemmere. Men vi skal finde den rigtige, og derfor er der ikke nogen tidshorisont, siger Svend Graversen.

Claus Steinlein er lidt mere konkret i forhold til det felt af kandidater, Albert Capellas blev valgt ud fra i sensommeren.

- Der stod måske 40 navne på en liste. Dem skar vi ned til fire-fem navne, så der står vi nu og siger: Er der nogle af de fire eller fem, som vi havde samtaler med, der er muligheder for? Og så skal vi træffe et valg, siger Steinlein.

- Men det kommer også an på, om de er ledige, og om timingen er den rette for dem. Og er det det helt rigtige, spørger Steinlein.

Og således må FCM-ledelsen igen i gang med udvælgelsesprocessen. Duer – eller duer ikke?