Disse kvartfinaler ser ekspert særligt frem til

De første kvartfinaler i Europa League og Conference League spilles den 13. april. TV 2 SPORTs fodboldekspert udpeger her de mest interessante opgør.

Nu spidser det efterhånden til i de europæiske turneringer.

For fredag er det blevet annonceret, hvilke hold der tørner sammen i kvartfinalerne i Europa League og Conference League.

Kvartfinalerne i Europa League

  • Manchester United - Sevilla
  • Juventus - Sporting
  • Bayer Leverkusen - Union SG
  • Feyenoord - Roma

TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen ser særligt frem mod et opgør i Europa Leagues kvartfinaler.

- Jeg vil sige, Juventus-Sporting ser rigtig spændende ud. Sporting begejstrede os virkelig mod Arsenal i går (torsdag, red.) og har fået blod på tanden.

- De møder et Juventus-hold, der er maksimalt presset. De skal nærmest vinde turneringen, for at de ikke skal gå i stå som klub. Det bliver meget spændende.

Martin Mikkelsen refererer til, at Juventus i januar fik fratrukket 15 point af Det Italienske Fodboldforbund i den omtalte Plus Valenza-sag.

Det betyder, at klubben ikke længere befinder sig i top-4 i Serie A, som sikrer den lukrative adgangsbillet til Champions League.

Årets vinder af Europa League kvalificerer sig automatisk til næste års Champions League. Derfor vil en eventuel Europa League-triumf være en genvej til det forjættede land for Juventus, såfremt de ikke skulle slutte i toppen af Serie A.

United er favorit til Europa League-titlen

Sporting slog noget overraskende Premier League-førerholdet Arsenal ud efter straffesparkskonkurrence. Dermed er der nu en ny favorit til trofæet i Europa League, mener TV 2 SPORTs fodboldekspert Peter Graulund.

- Den største favorit må lige nu påhvile Manchester United skarpt forfulgt af Juventus, lyder det.

Eksperten peger også på to outsidere til titlen.

- Og så er der Roma, som jeg har lidt som outsider, for de vil gerne vinde titler. Skal de vinde noget, skal de – ligesom Juventus – vinde Europa League.

- Der er også Feyenoord fra sidste års Conference League-finalen. De spiller med i toppen af den hollandske række, hvor de spiller med om mesterskabet, afslutter Peter Graulund.

- Favoritterne har undgået hinanden

Når det kommer til kvartfinalerne i Conference League, mener Martin Mikkelsen, at de "bedste hold" har fået en fordelagtig lodtrækning.

- Jeg vurderer, at det faktisk er Fiorentina-Lech Poznan, der på papiret er mest jævnbyrdig. Jeg synes, de andre tre lodtrækninger har klare favoritter (West Ham, AZ og Nice, red.).

Eksperten konkluderer, at han ser West Ham som favorit til at løfte pokalen, når finalen spilles i Prag 7. juni.

Kvartfinalerne i Conference League

  • Lech Poznan - Fiorentina
  • Gent - West Ham
  • AZ Alkmaar - Anderlecht
  • FC Basel - OGC Nice