Fodbold

Fem top-6-bejlere ser frem mod voldsomt afgørende runde: - Det er jo helt vildt

Fem hold kæmper om de sidste to pladser i Superligaens mesterskabsslutspil i søndagens altafgørende sidste spillerunde.

Top-6 eller bund-6? Mesterskabsslutspil eller nedrykningsslutspil?

Det er spørgsmålet, der bliver fundet et svar på, når sidste runde i Superligaens grundspil bliver afviklet søndag eftermiddag. Og hele fem klubber stiller sig netop dét spørgsmål inden sidste runde.

Fire af pladserne i Superligaen mesterskabsslutspil er allerede besat af FC Nordsjælland, FC København, Viborg FF og AGF, men hele fem klubber har fortsat muligheden for at sætte sig på de sidste to pladser. Du kan få overblikket over alle scenarierne her.

Og spørgsmålet om mesterskabsslutspil eller ej er ikke bare for sjov for de fem involverede klubber. Det er blodigt alvor både i økonomisk og sportslig forstand. TV 2 SPORT har talt med de fem kombattanter, og herunder kan du klikke dig rundt og blive klogere på sidste spillerunde set fra netop din klubs perspektiv.

Hvad siger top-6-bejlerne inden altafgørende sidste spillerunde?

Brøndby IF

Brøndby IF

Det har ikke været muligt for TV 2 SPORT at få en kommentar fra Brøndby IFs sportsdirektør. Derfor er en række tidligere citater om Brøndby IF's top 6-bestræbelser samlet herunder.

Cheftræner Jesper Sørensen til bold.dk:

- Det her er Brøndby, og det er en klub, hvor der er en forventning om, at vi skal i top-6. Det mål havde vi gjort svært for os selv at indfri, men nu har vi fået ni point i de første fire kampe, og det kan jeg jo ikke andet end at være tilfreds med.

Midtbanespiller Mathias Greve til klubbens hjemmeside:

- Det er utroligt vigtigt for os at komme i top-6. Man kan sætte det lidt i det perspektiv, at hvis vi vinder over FC Nordsjælland, så er vi faktisk kun syv point fra førstepladsen. Og hvis vi ikke vinder, så skal vi spille kvalifikationsspil, så det er altafgørende.

Midtbanespiller Nicolai Vallys til Ritzau:

- Det vil være en kæmpe skuffelse, hvis vi ikke kommer i top-6. Der kan ikke være to meninger om, hvorvidt vi skal med. Det skal vi.

Foto: Brøndby IF

Randers FC

Interview med Sportslig og kommerciel direktør Søren Pedersen.

Hvad tænker du om at stå i en situation, hvor hele fem hold kæmper om de sidste to pladser i top-6 på sidste spillerunde?

- Jeg havde selvfølgelig helst set, at vi havde kvalificeret os, og at vi ikke skulle ud i den her spændende kamp i sidste runde. Omvendt er det jo også det, som fodbold kan – og det som strukturen med en top-6 er blevet lavet for. Det er jo for at skabe noget mere hype omkring tabellen og resultaterne. Og det må man sige, at vi har fået i år. Der har været rigtigt mange runder, hvor resultaterne har rykket rundt på placeringerne i tabellen fra weekend til weekend. At stå her i 22. runde med så mange klubber, der kan nå top-6, er vel i bund og grund det, man ville have med strukturen. Spænding og nerve. Det er fedt at være en del af det.

Hvor definerende er denne enkeltstående kamp i sidste runde blevet for jeres sæson?

- Den er ekstremt vigtig. Det er en voldsomt afgørende kamp både sportsligt og økonomisk. Det er vigtigt for både spillerne og klubben.

Hvorfor er det så vigtigt at komme i top-6?

- Der er mange ting i det. Der er for eksempel en væsentlig forskel i tv-pengene, om du er i top-6 eller ej. Og så er der en helt anden hype omkring kampene og deraf nogle forøgede matchdayindtægter via flere tilskuere. Det er mere interessante kampe, hvor man spiller for at opnå noget i stedet for at spille for at undgå nedrykning. Så er der også noget om hypen omkring vores spillere og spillernes salgsværdi. Så der er mange fordele ved top-6 og mange ulemper ved bund-6.

Kampen om top-6 i sidste spillerunde har aldrig været så tæt. Hvad er din holdning til Superliga-strukturen, når vi står i den situation, som vi gør i denne sæson?

- Jeg er positiv. Strukturen, hvor man deler det op efter 22 spillerunder, giver noget midt på sæsonen, som man normalt ikke har. Så på den måde er det positivt.

I møder AaB på udebane i sidste runde. Hvordan er troen på Randers FC i top-6?

- Vi tror på det. Alle kampe bliver helt sikkert afgjort med små marginaler, men selvfølgelig tror vi på det.

Foto: Randers FC

Silkeborg IF

Interview med administrerende direktør Kent Madsen.

Hvad tænker du om at stå i en situation, hvor hele fem hold kæmper om de sidste to pladser i top-6 på sidste spillerunde?

- Jeg tænker, at det er super spændende, at der er alle de der scenarier. Her i butikken er vi enige om at koge det ned til, at vi på søndag spiller en rigtig vigtig kamp mod FC Midtjylland, der som alle andre kampe handler om tre point. Og uanset om vi havner i den ene eller anden halvdel, så vil de tre point være meget, meget vigtige. Måske især hvis vi ryger i kvalifikationsspillet.

- Det er jo helt vildt, at ligaens spændingspeak ligger her to tredjedele inde i sæsonen. Det er langt mere dramatisk end i sidste sæson. Så der er nok mange, der kommer til at sidde med livescore og frem og tilbage. Og der kommer masser af tilskuere alle steder. Vi går selv efter sæsonrekord.

Hvor definerende er denne enkeltstående kamp i sidste runde blevet for jeres sæson?

- Den er da meget vigtig. Vores væsentligste målsætning er hele tiden at ligge stabilt i Superligaen, og det vil vi jo også allerede sikre nu, hvis vi går i top-6.

Hvorfor er det så vigtigt at komme i top-6?

- Kommer man med i top-6, så ser vi ind i et par måneder med topkampe uge efter uge. Det kan udvikle vores spillere og vores hold. Og formentlig ser vi så også ind i to måneder med rigtigt mange mennesker på stadion. Så på alle sportslige og økonomiske parametre er det mere interessant at være i mesterskabsslutspillet. Særligt tv-pengene ser helt anderledes ud i top-6. Og hvis vi skal – og det skal vi – gøre os forhåbninger om at lave store transfers, så stiger muligheden for det også i mesterskabsslutspillet. Ender man i kvalifikationsspillet, så er det hele bare knap så sexet.

Kampen om top-6 i sidste spillerunde har aldrig været så tæt. Hvad er din holdning til Superliga-strukturen, når vi står i den situation, som vi gør i denne sæson?

- Jeg er jo nok lidt gammeldags og foretrækker en klassisk "lige-ud-turnering" uden slutspil - og gerne med 16 hold, der møder hinanden ude og hjemme. Det ændrer denne sæson ikke på, selvom det er så spændende for alle interessenter rundt om at følge med i.

I møder FC Midtjylland på hjemmebane i sidste runde. Hvordan er troen på SIF i top-6?

- Det er ret sjældent, vi slår FC Midtjylland. Vi ved, vi skal ramme topniveauet for at slå dem. Uagtet at FC Midtjylland er på slingrekurs. Og så har de jo tilføjet det krydderi, at de har skiftet cheftræner. Så vi ved ikke rigtigt, hvad de kommer med. Men troen er selvfølgelig stærk.

Foto: Silkeborg IF

OB

Interview med fodbolddirektør Björn Wesström.

Hvad tænker du om at stå i en situation, hvor hele fem hold kæmper om de sidste to pladser i top-6 på sidste spillerunde?

- Den her sidste spillerunde er vel symbolet på den her sæson som sådan. Der er mange hold, der henholdsvis har over- og underpræsteret. Og så bliver det jo bare sådan her. Så tæt.

Hvor definerende er denne enkeltstående kamp i sidste runde blevet for jeres sæson?

- Jeg vil ikke sige, at det fylder alt hos os til hverdag. En fodboldklubs eksistens handler mere om det langsigtede end en enkelt sæsons resultat. Men det er en del af vores strategi, at vi skal være en fast del af top-6, og der er vi ikke i dag. Kan vi starte den rejse allerede nu på søndag, så er det godt. Men kan vi ikke gøre det, så arbejder vi for at starte den rejse næste år. Det er sådan, det fungerer i elitesport.

Hvorfor er det så vigtigt at komme i top-6?

- Det handler især om tv-penge, sportslige udfordringer og om at kunne sælge spillere på et højere niveau. Alting hænger sammen. Elitesport handler om at vinde. Så det handler om at være med så højt oppe som muligt, med de ressourcer du har. Og vi tror på, at OB over tid har forudsætninger for at være en del af top-6.

Kampen om top-6 i sidste spillerunde har aldrig været så tæt. Hvad er din holdning til Superliga-strukturen, når vi står i den situation, som vi gør i denne sæson?

- Jeg arbejder inden for de rammer, der er sat og besluttet. Så jeg har ingen holdning til strukturen som sådan. Men det kommer i hvert fald til at være meget spændende og nervepirrende på søndag.

I møder AGF på udebane i sidste runde. Hvordan er troen på OB i top-6?

- Vi vandt der i sidste sæson, så vi tager afsted med god selvtillid. Og kan vi så præstere, så tror vi på det. Vi har det jo ikke i egne hænder, så vi går til kampen, som vi altid gør: For at vinde. Og så må vi se, hvad resultaterne bliver i de andre kampe. Vi kan kun fokusere på det, som vi kan påvirke.

Foto: OB

FC Midtjylland

Interview med midlertidig cheftræner Niels Lodberg

Hvor definerende er denne enkeltstående kamp i sidste runde blevet for jeres sæson?

- Den er livsvigtig. Helt vildt vigtig. Men det kan vi ikke blive ved med at gå og tale om. Vi skal ud og angribe kampen, og så vil jeg se et hold, der spiller frit. Vi får hele tiden fortalt, at der er et pres for at komme i top-6, men derfor skal vi stadig bare til Silkeborg og spille en fodboldkamp.

Hvorfor er det så vigtigt at komme i top-6?

- Et eller andet sted er vi lige nu i en situation, hvor vi ikke selv er herre over, om vi kommer i det her top-6, som vi hele tiden bliver banket oven i hovedet med. Så i øjeblikket har vi egentlig ikke så meget fokus på top-6. Det kan lyde lidt dumt. Men vi har en kamp på søndag mod Silkeborg. Den skal vi spille, og så må vi se, hvad der sker bagefter.

- Der er jo selvfølgelig nogle økonomiske faktorer i det. Og derudover har FC Midtjylland som klub jo aldrig ikke været i top-6. Så den vej rundt giver det sig selv. Vi ser os selv som en stor klub, der skal være i top-6. Det skal der absolut ikke herske tvivl om.

Foto: FCM

Kampene i 22. og sidste spillerunde i grundspillet er følgende:

  • Silkeborg IF - FC Midtjylland
  • FC København - Viborg FF
  • FC Nordsjælland - Brøndby IF
  • AGF - OB
  • Lyngby BK - AC Horsens
  • AaB - Randers FC

Alle opgør har kampstart kl. 15.00 søndag eftermiddag.

3F Superligaen

3F Superligaen
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
12212733820+1843
22213364522+2342
32210753225+737
42210572620+635
5228862830-232
6228683234-230