Fodbold

Riemer tror på avancement i Europa

Danskeren har fået en fornem start på tilværelsen som Anderlecht-træner. Nu venter AZ i kvartfinalen i Conference League.

Brian Riemer kan smile ekstra bredt for tiden.

Den danske træner har nemlig sendt Anderlecht videre til kvartfinalen i Conference League, efter de overraskende ekspederede Villareal ud af turneringen.

Deres støtte i udekampen kan blive en game changer for os

Brian Riemer

Håbet er også så småt begyndt at spire i den hårdtprøvede hovedstadsklub, der i de seneste sæsoner har været langt fra fordums styrke.

- Vi skal nyde det her, men jeg har en god fornemmelse af, at vi kan klare os godt i kvartfinalen, siger han til Anderlechts hjemmeside.

Selvom Riemer er optimistisk, vedkender han, at det ikke bliver nogen nem opgave at slå Jens Odgaard og AZ Alkmaar ud af Conference League.

- AZ har gjort det rigtig godt, både i ligaen og på europæisk plan. Så vi ved, at det bliver en hård kamp mod et hold, der spiller meget god fodbold, siger han og fortsætter:

- Hollandsk fodbold indeholder en masse elementer, som vi respekterer, og som vores hold også kan identificere sig med, så jeg forventer en meget interessant kamp

Også AZ Alkmaar overraskede da de i ottendedelsfinalen slog Lazio ud af Conference League.

- Det kan blive en gamechanger

Holland og Belgien er som bekendt nabolande, og netop den geografiske distance – eller mangel på samme – kan have en vis effekt på returkampen i Holland, vurderer Riemer.

- Der er en stor fordel for vores fans, at der kun er tre timers kørsel fra Bruxelles (til Alkmaar, red.). Deres støtte er så vigtig for os. De har presset os til at hæve overliggeren, og det er simpelthen utroligt. Deres støtte i udekampen kan blive en game changer for os.

- Også i forhold til forberedelse og restitution, jo mindre vi skal rejse, jo bedre, så det er også positivt.

Følg Conference League og Europa League på TV 2 PLAY eller TV 2 SPORT X.