Fodbold

- Jeg ser en masse selviske spillere, siger Conte efter kollaps

Tottenham havde kurs mod en sikker sejr over Southampton lørdag, men London-holdet smed sejren i tillægstiden.

Kritikken fløj ud af Antonio Contes mund.

Tottenham-manageren havde netop set sit hold smide en 3-1-føring mod Southampton, der er bundprop i Premier League.

- Jeg er ikke vant til situationer som denne. Jeg ser en masse selviske spillere, og jeg ser ikke et hold, lød det fra Conte til Sky Sports efter 3-3-kampen på St. Mary's lørdag.

London-holdet med Pierre-Emile Højbjerg på banen i samtlige 90 minutter kom foran 3-1 med 16 minutter tilbage af den ordinære spilletid.

Få minutter senere reducerede Theo Walcott dog til 2-3, og i tillægstiden udnyttede hjemmeholdets James Ward-Prowse den gyldne mulighed fra straffesparkspletten, så kampen endte uden en vinder.

Oprevet Conte kræver, at spillerne tager ansvar

På et ti minutter langt pressemøde efter opgøret fortsatte Antonio Conte sin svada.

- Vi er 11 spillere, der går på banen. Jeg ser selviske spillere. Jeg ser spillere, der ikke vil hjælpe hinanden, og som ikke har hjertet med.

Også Tottenham-ledelsen fik ord med på vejen, hvilket ikke var første gang efter vinterens transfervindue.

- Klubben har ansvaret for transfermarkedet. Enhver træner, der har været her, har ansvaret og spillerne? Spillerne? Hvor er spillerne?

- Der er ti kampe tilbage, og nogle tror, at vi kan kæmpe. Kæmpe for hvad med denne indstilling, denne attitude, dette engagement? For hvad? For 7.-pladsen, 8.-pladsen, 10.-pladsen? Jeg er ikke vant til denne position.

- Jeg er meget oprevet, og alle skal påtage sig et ansvar. Ikke kun klubben, manageren og staben. Spillerne skal være involveret i denne situation, fordi det er på tide at ændre situationen, hvis Tottenham ønsker forandring.

Se en vred Antonio Conte i klippet herunder:

"Conte ønsker at blive fyret"

Udtalelserne fra Antonio Conte fik den tidligere Liverpool-spiller og nuværende fodboldekspert Jamie Carragher til at reagere.

- Conte ønsker at blive fyret i denne landskampspause. Spurs skulle bare befri ham fra hans elendighed og gøre det i aften (lørdag, red.), skriver Carragher på Twitter.

Står det til Conte selv, kan Tottenham sagtens erstatte ham, men det vil ifølge italieneren ikke ændre situationen.

- Hvis de (Tottenham, red.) ønsker at fortsætte på denne måde, kan de skifte manager, mange managere, men situationen kan ikke ændres. Tro mig, lød det fra Conte på pressemødet.

Marts har været en hård måned for Tottenham. Holdet er røget ud af både FA Cuppen og Champions League – og i Premier League har Tottenham blot hentet fire point ud af ni mulige.

Holdet fra den engelske hovedstad er dog stadig i top-4, som giver adgang til Europas største klubturnering i næste sæson, men Tottenham har spillet minimum to kampe flere end de omkringliggende konkurrenter og kan inden længe blive overhalet.

Tottenham har ikke vundet et trofæ siden 2008.

Premier League

Premier League
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
13828559433+6189
23826668843+4584
33823695843+1575
438191456833+3571
538191097547+2867
638188127253+1962