Fodbold

- En alvorlig situation, og den kan vi ikke bare redde på en kamp

FC Midtjylland er i fare for at ende i Superligaens nedrykningsspil, selvom holdet skulle vinde den sidste kamp i grundspillet.

FC Midtjyllands sæson har indtil nu været en blandet omgang.

Først en trænerfyring, så en god kampagne i Europa og dernæst endnu et trænerskifte i utide. Søndag spilles den sidste grundspilskamp i Superligaen, og bliver det afgjort, om indsatsen i den hjemlige række øjeblikkeligt skal stemples som en fiasko, eller om bedømmelsen må vente lidt endnu.

- Vi står i en alvorlig situation, og den kan vi ikke bare redde på en kamp, siger Erik Sviatchenko til TV 2 SPORT.

- Det er klart, at der er nogle resultater, som kan gå vores vej, så man så ender i et finere selskab. På den anden side er vi også bevidste om, at det ikke bare er noget som ændrer sig på en dag. Der skal knokles rigtig hårdt den næste periode.

I den sidste grundspilskamp skal FC Midtjylland møde Silkeborg. De to hold er i direkte duel om at holde liv i drømmen om top-6, og en eventuel taber ryger stensikkert i nedrykningsspillet.

Men selv med en sejr skal flere ting gå op i en højere enhed for FCM. Hverken Randers, OB eller Silkeborg (naturligvis) må vinde. Et nederlag til Brøndby i sidste runde kan dog gøre ligningen lettere. I så fald skal kun et af de ovennævnte hold sætte point til.

- Det er jo ikke en ambition på nogen måde for Midtjylland at skulle spille om nedrykning. Om man så er langt væk eller tæt på er underordnet. Vi ser os ikke der, men på den anden side er det også bare en realitet, at vi ikke er, hvor vi gerne vil være.

- Vi erkender, at vi ikke har været dygtige nok i lang tid, og vi gør alt, hvad vi kan, for at vende det.

Den sidste runde af Superligaens grundspil fløjtes i gang søndag klokken 15. Læs om alle scenarierne her.