Kjær ærgrer sig over fravalg, men finder ro i Hjulmands tanker

Kasper Hjulmand har i denne omgang foretrukket en række unge spillere frem for rutinerede kræfter som Thomas Delaney og Yussuf Poulsen.

De var begge med til VM i Qatar, og tilsammen har de spillet 140 landskampe.

Men ingen af dem, Thomas Delaney eller Yussuf Poulsen, var til stede, da det danske herrelandshold mandag mødte ind i Helsingør forud for kampene mod Finland og Kasakhstan. De var ikke udtaget.

Der er en årsag, men jeg kan da godt forstå, de er skuffede

Simon Kjær

Og det ærgrer Danmarks anfører, Simon Kjær, der dog respekterer beslutningen fuldt ud.

- Jeg er da ked af, at "Del" og "Yus" ikke er med, for det er spillere, som jeg har brugt rigtig meget tid med.

- Samtidig ved jeg også, at jeg har en landstræner, der vender hver enkelt lille sten og er rundt i sit hoved og tanker i forhold til, hvorfor han har truffet de valg, han har. Jeg kan også hvile i, at det ikke bare er en beslutning, der er truffet hen over natten, siger Simon Kjær.

Thomas Delaney har spillet 72 landskampe, mens Yussuf Poulsen 68 kampe i rødt og hvidt på CV'et, og de har begge været en del af nationalmandskabet i tæt på et årti.

"De har skrevet en del af historien"

Det er med andre ord to spillere, der ved alt om, hvad det vil sige at være dansk landsholdsspiller.

- Det er nogle, der har været med i lang tid, og de har jo også skrevet en del af historien på det her hold de seneste mange år, så deres personlighed betyder noget. Men det er sådan, det er, at der er nye, der tager over og får lov til at vise, hvad de kan, siger Pierre-Emile Højbjerg.

Hverken Thomas Delaney eller Yussuf Poulsen har meddelt sit stop på det danske landshold, ligesom Kasper Hjulmand heller har ikke afskrevet dem. Begge spillere har dog haft svært ved at spille sig til en fast plads i startopstillingen på deres respektive klubhold.

Det står i skærende kontrast til flere af de yngre kræfter, der er blevet udtaget til kampene mod Finland og Kasakhstan i EM-kvalifikationen. Derfor er der heller ikke mange indvendinger fra Simon Kjærs side.

- Der er en årsag, men jeg kan da godt forstå, de er skuffede, og jeg er da også ked af det på deres vegne. Men det er nogle gange en del af gamet

- Der er en træner, der tager nogle valg – tilvalg og fravalg – og så kan man være enig eller uenig. Men man skal respektere dem, og hvis du ikke gør det, vil du nok heller ikke være her.

Unge spillere kræver opmærksomhed

Mens Delaney og Poulsen må blive hjemme i henholdsvis Hoffenheim og Leipzig, har Kasper Hjulmand fundet plads til en række yngre spillere.

Det gælder blandt andre Mads Hermansen, Anders Dreyer, Mohamed Daramy, Elias Jelert og Morten Hjulmand, der alle skal til at finde sin plads på landsholdet.

Pierre-Emile Højbjerg glæder sig til at arbejde med de nye kræfter på holdet.

- Jeg kan godt lide det, fordi dem, der er med, fortjener at være med. Der har været nogle skader og afbud, men det er fedt. For mig har fodbold ingen alder. Er man klar, og er man dygtig nok, fortjener man også en chance. Det er fedt for os, fedt for de unge drenge selv.

I forhold til den trup, som Kasper Hjulmand havde med til VM i Qatar, er der otte nye spillere med til denne uges samling, og det er ikke uden udfordringer.

- Selvfølgelig er det nogle ting, vi skal være opmærksom på. Har man en eller to nye, så giver det måske sig selv, men når der er så mange, som der er nu, så skal man også være sikker på, at alle føler sig inddraget, siger Simon Kjær.

I den nuværende trup er der tre spillere, der kan få landsholdsdebut. Det drejer sig om Mads Hermansen, Morten Hjulmand og Elias Jelert.