Flyvende dansker mærker forandring efter svær tid

I Brentford har Mathias Jensen i denne sæson nydt stor succes. En succes, han vil tage med videre til landsholdet.

Mathias Jensen har alle gode grunde til at smile i disse dage.

Danskeren er mødt ind i landsholdslejren i absolut topform. Han er blevet en uundværlig brik på midtbanen i Brentford, der har gang i en historisk god sæson.

Han har virkelig taget nogle skridt

Christian Nørgaard om Mathias Jensen

Og så er han begyndt at score mål og lave assists. To ting, der går lige i hjerterne på klubbens fans.

- Jeg har godt kunnet mærke, at det er anderledes fra fansenes side. Jeg ved godt, at jeg ikke har været favoritten i den tid, jeg har været i Brentford, men det har jeg jo egentlig heller ikke noget behov for.

Men det er du jo lidt blevet?

- Det er ikke, fordi jeg mærker, at jeg har den status, som Ivan Toney (stjernespiller i Brentford, red.). Jeg kan godt mærke, at der er sket noget siden sidste sæson, men det er ikke, fordi det er voldsomt, siger Mathias Jensen til TV 2 SPORT.

I denne sæson har Mathias Jensen bidraget med fem mål og fire oplæg for Brentford. I den forgangne sæson blev det blot til et enkelt oplæg.

Nyder tillid fra Thomas Frank

Men det er ikke kun opbakningen fra klubbens fans, der har ændret sig.

Mathias Jensen har også fået en markant større rolle i London-klubben, hvor han er startet inde i samtlige Premier League-kampe i denne sæson.

- Jeg føler, at jeg har en endnu større tiltro fra Thomas (træner Thomas Frank, red.). Jeg tror også, det handler om, at sidste sæson blev ødelagt af mange ting. Jeg startede sæsonen skadet, og holdet gjorde det godt. Så kom jeg lidt ind, og så var der noget sygdom og nogle småskavanker, der gjorde, at jeg ikke følte mig fri.

- Jeg arbejdede hårdt i ferien og havde en god pre season, hvor jeg fik lagt en base, som gav mig nogle forudsætninger for, at jeg kan klare en hel sæson, siger Mathias Jensen.

Holdkammeraten Christian Nørgaard har også bemærket, at Mathias Jensen har løftet sit niveau i Brentford.

- Han har virkelig taget nogle skridt. Han har taget et større ansvar, og han har været mere kontinuerlig i sine præstationer. Han har virkelig været on fire efter VM. Det har været en fornøjelse at se, og han har været en fornøjelse at spille med.

- Jeg tror også, han er klar til at få en større rolle på landsholdet, siger Nørgaard.

Vil ikke være Eriksens afløser

Netop på landsholdet er vejen banet for, at Mathias Jensen kan få mere spilletid i de kommende kampe mod Finland og Kasakhstan, end han normalt får, da Christian Eriksen i øjeblikket sidder ude med en skade.

En lignende situation har Mathias Jensen oplevet i Brentford. For da Christian Eriksen i sommer skiftede netop Brentford ud med Manchester United, stod Jensen klar i kulissen til at overtage Eriksens plads.

- Jeg vil bare gøre det så godt som muligt. Man skal ikke se mig som Christians afløser, for de ting, som Christian kan, er der ingen andre, der kan. Så det er ikke sådan, at jeg tænker, jeg skal gøre de ting, han gør.

- Jeg prøver at gøre tingene på min måde og byde ind med de kvaliteter, som jeg har. Det håber jeg også, at trænerstaben kan se en fidus i, og at jeg kan føre noget til holdet, siger midtbanespilleren.

Mathias Jensen har spillet 22 kampe for det danske A-landshold, hvoraf 8 af kampene har været fra start.