Schmeichel overdynger 'AC' med ros

Både Kasper Hjulmand og Kasper Schmeichel har store roser til overs for Andreas Christensen, der i denne sæson har imponeret stort i Barcelona.

Når du ikke er glad for at tale om dig selv, er det godt, at der er andre, der gerne gør det.

Andreas Christensen er en af dem. Han lader fødderne tale, og så må det være op til omverdenen at sige det, der skal siges, når det kommer til ham selv som person og fodboldspiller.

Det passer jo ikke. Jeg siger det ofte til dig

Kasper Schmeichel til Andreas Christensen

I den seneste tid er den danske Barcelona-spiller blevet rost til skyerne i både ind- og udland. Ros, han helt sikkert sætter pris på, men som han helst ikke taler om.

- Jeg er dårlig til sådan noget. Jeg kigger aldrig på mig selv sådan. Vi er et godt sted som hold. Vi har lukket 9 eller 10 mål ind i ligaen. Jeg ser det sådan, at vi har en bagkæde, der arbejder godt sammen.

- Men jo, jeg er et godt sted. Jeg er glad, og jeg nyder at spille fodbold i øjeblikket, sagde Andreas Christensen på onsdagens pressemøde inden EM-kvalifikationskampen mod Finland.

Til det pågældende pressemøde i Helsingør havde Andreas Christensen på sin højre side landstræner Kasper Hjulmand og Kasper Schmeichel på sin højre.

De kan nemt blive enige om, at den danske forsvarsstjerne, der siden sommer har spillet i FC Barcelona, tilhører den absolutte verdenselite.

"Han er alt, man håber at spille bagved"

Andreas Christensen selv mener ikke, at han ofte får den slags ting at vide. En sandhed med modifikationer, vurderer Kasper Schmeichel.

- Det passer jo ikke. Jeg siger det ofte til dig, bemærkede den danske målmand, inden han endnu en gang overdyngede sin landsholdskollega med ros.

- Som målmand er han alt, man håber at spille bagved. Man vil have tillid og ro, og det har du, når han spiller. Der er ikke en del af spillet, han ikke kan til højeste niveau.

Kasper Schmeichel fremhæver blandt andet Christensens hurtighed, placeringsevnen, hans overlegenhed i duellerne og hans "fantastiske" evne til at læse spillet.

Hvordan er det at høre?

- Det er da rart. Det, jeg lægger størst vægt i, er, som Kasper også siger, at der er en ro nede bagved. Det vigtige er, at vi har ro og tro på hinanden, og det har vi, uanset hvem vi spiller med, siger Andreas Christensen ydmygt.

Den 26-årige forsvarsspiller har i store dele af sæsonen været fast mand i Barcelonas bagkæde, ligesom han også er selvskrevet i Kasper Hjulmands startopstilling.

Og netop Hjulmand havde på pressemødet en afsluttende bemærkning om Andreas Christensen.

- Det vilde er, at han kan blive bedre.