Fodbold

Kane er klar til at skrive historie mod Italien

Ligesom Wayne Rooney har Kane scoret 53 mål i landsholdstrøjen. Det kan dog ændre sig mod Italien torsdag.

Harry Kane er klar til at slå målrekorden på det engelske landshold i englændernes første EM-kvalifikationskamp mod Italien torsdag.

Det siger landstræner Gareth Southgate.

Tottenham-angriberen tangerer målrekorden på Englands landshold, hvor han ligesom Wayne Rooney har scoret 53 mål.

Kane kunne have slået rekorden under VM sidste år, men i stedet brændte han et straffespark i det 84. minut i kvartfinalen mod Frankrig.

Ifølge Southgate har landsholdsanføreren dog lagt skuffelsen bag sig, når han torsdag møder op til topbraget i gruppe C i Napoli.

- Vi har set med hans præstationer og hans mål for sin klub, at han har lagt det bag sig, siger Southgate til journalister.

- Jeg ved, at han kommer ekstra motiveret for at vise alle, hvad han kan præstere i en landsholdstrøje. For os er det et godt udgangspunkt, tilføjer landstræneren.

Er fortsat optimistiske

England har dårlige erfaringer mod verdens bedste hold, og torsdagens kamp bliver en afgørende test mod det hold, som fratog englænderne EM-titlen i 2020 på Wembley.

- Nok kvalificerede Italien sig ikke til VM, men de har stadig nogle fantastiske spillere, og de vil også være meget motiverede, siger Gareth Southgate.

Landsholdsspiller Declan Rice, der til daglig spiller Premier League-klubben West Ham, siger, at VM-kvartfinalenederlaget til Frankrig i Qatar ikke har afskrækket England fra at sigte efter succes ved EM i Tyskland næste sommer.

- Som en gruppe af spillere er der en reel tro på, at vi kan konkurrere med de bedste, men nu er det op til os at gå et skridt længere og slå et tophold og vinde et trofæ, siger han.

Det engelske fodboldlandshold vandt sit seneste og eneste store trofæ ved VM i 1966.