Fodbold

- Det burde ikke være lovligt, siger Braithwaite

Danmarks næste EM-kvalifikationskamp foregår på kunstgræs. Det kommer til at påvirke spillet, siger Kasper Hjulmand.

Det grønnere, tættere og mere jævnt end i Parken – men kunstgræsset på Astana Arena er alligevel ikke at foretrække.

Langtfra endda, hvis man spørger Martin Braithwaite.

- Det er forfærdeligt. Det burde ikke være lovligt at spille på kunstgræs, siger han til TV 2 SPORT.

- Det er hårdt for kroppen, og at skifte mellem græs og kunstgræs er ikke særligt godt. Men det er, hvad vi skal gøre, og nu handler det bare om at gå ud og vinde, tilføjer Espanyol-angriberen.

Braithwaite rejste til udlandet, inden kunstgræsbanerne for alvor vandt indpas herhjemme. Som professionel i Frankrig, England og Spanien er hans erfaringer med plastikgræsset begrænset, ligesom det er for Philip Billing.

- Det er godt nok lang tid siden. Jeg er ikke den største fan, men sådan er det jo, siger Billing om plastikunderlaget.

- Jeg tror ikke, det bliver noget problem. Vi er alle sammen professionelle og har spillet på kunst før. Forhåbentlig kan vi lige tænke tilbage på det og præstere.

Et andet spil

Fredag gav Jens Stryger og Jonas Wind udtryk for, at de ikke ser kunstgræsset som noget problem. Det bliver det heller ikke nødvendigvis – men det lægger op til et andet spil end rigtigt græs.

- Det er noget andet. For eksempel er det sværere at spille bolde i dybden. Lidt længere bolde forsvinder, ryger væk. Det er vigtigt at spille lidt mere til hinanden, og letbenede spillere har det lidt nemmere end andre på banen. Det er selvfølgelig noget, vi overvejer, siger landstræner Kasper Hjulmand.

- Alle vores ungdomsspillere i Danmark er vant til kunst. De har været vant til at spille på det i deres ungdomsår. Så det er noget andet for dem, som aldrig spiller på kunst og måske ikke har gjort det i flere år. Vi så det på Færøerne, hvor nogle led mere end andre. Det er noget andet. Men vi skal nok få sat noget godt sammen, tilføjer han.

Hjemme på kunstgræsset tabte Kasakhstan 2-1 til Slovenien i deres første EM-kvalkamp. Søndag venter Danmark i den anden kamp, der fløjtes i gang klokken 15 dansk tid.

Se Kasakhstan - Danmark direkte på TV 2 og TV 2 PLAY.