Alle taler om Højlund, men …

Både Jonas Wind og Mohamed Daramy lagde op til et mål, da de blev skiftet ind i VM-kvalkampen mod Finland.

Højlund, Højlund, Højlund.

Med tre scoringer har Rasmus Højlund gjort sig fortjent til at blive nævnt igen og igen efter 3-1-sejren over Finland, men: Der var også andre, der gjorde en afgørende forskel for Danmark.

Det pointerer TV 2 SPORTs fodboldekspert David Nielsen.

- Nu løber Højlund med overskrifterne. Det er med rette, men der er rigtigt mange gode ting, der sker fra 1-1 til at det hele eksploderer, og vi alle sammen står med en god følelse. Jeg synes, at ’Mo’ var vigtig. Og jeg synes, at Jonas Wind var endnu vigtigere. Der kom noget mere tyngde ind, og så var han meget boldfast, siger David Nielsen.

Især ved målet til 2-1 gjorde Jonas Wind en tydelig forskel. Her headede han bolden på tværs af feltet til Rasmus Højlund i stedet for at heade mod mål selv.

- Jeg vil rose ham for at heade den bold på tværs. Det er der ikke mange angribere, der gør, når man kommer ind i sådan en kamp og lige har set ham, der spiller i stedet for dig, score. Men han har overblik til at heade på tværs, lyder det anerkendende fra David Nielsen, der selv er tidligere angriber.

Det var noget, vi havde talt om

Kasper Hjulmand

Landstræner Kasper Hjulmand valgte at starte med Martin Braithwaite på den position, som Wind kom ind på. Det gjorde han ”for at få lidt dybde og for at komme bag dem til at starte med”.

- Jonas er et godt alternativ til at ligge i den position. Også fordi vi tager ’Dams’ ud, siger Kasper Hjulmand.

- I Jonas har vi en, der kan ligge mellem linjerne og tiltrække sig noget spil. Samtidig har han noget fysisk styrke. Han kommer op og header til den bold (ved 2-1-målet, red.), og han tager fat i nogle bolde, der kommer op på ham. Det var noget, vi havde talt om.

Dermed understreger Kasper Hjulmand, hvor meget det betyder, at man kan ændre et kampbillede med de spillere, der kommer ind fra bænken.