Ekspert i vildrede over Holland: - Det er helt forfærdeligt

Det hollandske forsvar snorkboblede, da Frankrig bragte sig på 3-0 i de to nationers EM-kvalkamp fredag aften.

Holland og Frankrig.

Historisk set to fodboldmastodonter, der begge har bidraget til at revolutionere spillet på grønsværen. Det var dog ikke til at se fredag aften, hvor der var klasseforskel på de to mandskaber.

Hollænderne blev kørt over ende af de franske stjerner i EM-kvalifikationen, og særligt ved Frankrigs 3-0-mål blev Holland udstillet.

- Det er forsvarsspil af værste karakter. Det er så simpelt det her. De hollandske forsvarer er passive og står bare og kigger på. Sådan kan man jo ikke spille fodbold. Ikke på det her niveau.

Sådan lød den umiddelbare analyse fra TV 2 Sports fodboldekspert Peter Graulund, der kommenterede kampen på Stade de France.

Graulund var chokeret over det hollandske forsvarsspil, fordi den orange bagkæde blot lignede fire træningskegler i en fransk angrebsøvelse.

Aurelien Tchouameni spillede en bold i dybden. Bolden havde retning mod Randal Kolo Muani, der med en lille kropsfinte – og uden at røre bolden – sendte hollænderne på hælene.

Alt imens at bolden løb videre til Mbappé, der helt uhindret kunne sende bolden i mål til 3-0 efter 21 minutter.

- Frankrig har været nede omkring det hollandske felt tre gange, og det har resulteret i tre scoringer. Det er helt forfærdeligt forsvarsspil. Mbappé har jo truet med det her dybdeløb. Man kunne jo se, han ville løbe dybt, forklarede Graulund videre.

Se episoden i videoen øverst i artiklen

"Vi giver det alt for nemt væk"

Spørger man i den hollandske lejr, er der også stor utilfredshed at spore. Og det er ikke blot ved 3-0-målet:

- Det er svært. Når man vender tilbage (fra skade, red.) vil man gerne have et godt resultat, men det endte anderledes, end jeg forventede. Jeg er glad for at være tilbage, men virkelig skuffet over resultatet.

- De scorer to mål på de første syv minutter. To mål, som vi giver alt for nemt væk. Vi forsvarer ikke godt nok. Vi gav dem bare mulighederne for at score målene. Alle ved, at det her ikke er det landshold, vi repræsenterer. I dag var en total offday, siger Georginio Wijnaldum til TV 2 Sport efter nederlaget.

Holland endte med at tabe 4-0 og er derfor placeret nederst i EM-kvalifikationens gruppe B.

Holland er en smule undskyldt

Oranje kan finde lidt trøst i, at de blev ramt af et sygdomsudbrud op mod kampen, hvorfor flere af profilerne var fraværende.

Heriblandt Liverpool-angriberen Cody Gakpo, Newcastles Sven Botman, Matthijs de Ligt fra Bayern München, PSV Eindhovens Joey Veerman og Anderlecht-keeper Bart Verbruggen.

De mange afbud blev tydeligt undervejs i opgøret, og det er, ifølge TV 2 Sports fodboldekspert Mads Junker, også en logisk forklaring på den store forskel mellem mandskaberne.

- Det var dramatisk ringe af Holland. Det var på en eller anden måde forventet, når man stiller med noget, der ligner et B-landshold. Der er meget få af de her spillere, der kommer til at udgøre kernen på det hollandske landshold fremover. Virgil van Dijk, Nathan Aké og Memphis Depay vil nok være de tre, man til at starte med kan regne med fremadrettet.

- De mangler næsten et helt hold, og jeg synes, det undskylder dem i et eller andet omfang. De møder et suverænt fransk landshold, der er på hjemmebane, men det er da selvfølgelig en frygtelig start på EM-kvalen for Holland.

Også Frenkie de Jong og Steven Bergwijn var fraværende med skader for Ronald Koemans tropper.

EM-kval. gr. B

EM-kval. gr. B
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
15500110+1115
2430185+39
35302105+59
4510457-23
55005017-170