Fodbold

Svær beslutning har gjort Mbappé endnu bedre

Kyllian Mbappé spillede fredag aften sin første kamp som fransk landsholdsanfører.

I en alder af blot 24 år har Kyllian Mbappé præsteret så meget, at det ikke giver mening at bruge spalteplads på at nævne alle meritterne her.

Og som man troede, at VM-topscoreren ikke kunne blive bedre, har den franske landstræner Didier Deschamps muligvis leveret en genistreg.

Han har nemlig pillet anførerbindet af 32-årige Antoine Griezmann for i stedet at placere det på Mbappés overarm.

- Han er stjernen på det her landshold, og det er de største stjerner, der bærer anførerbindet. Det lader til at betyde noget for Mbappé. Han hæver sit spil endnu højere op, og i den her kamp så vi ham være endnu mere dedikeret. Han er det rigtige anførervalg, siger TV 2 Sports fodboldekspert Mads Junker efter Frankrigs sejr fredag aften.

Her bar Mbappé for første gang anførerbindet for det franske landshold, da de på hjemmebane bankede Holland med 4-0.

Og Paris Saint-Germain-stjernen kvitterede med to mål, en assist og et generelt tårnhøjt niveau.

- Han er verdens bedste fodboldspiller lige nu, og det kommer han også til at være fremadrettet. Det, han kan, er lige så exceptionelt som det, Lionel Messi kunne, da han brød igennem.

- Mbappé kan på egen hånd accelerere forbi alle. Han kan sætte modspillere af, og han kan sætte medspillere op. Han er kun 24 år og har allerede vundet VM, forklarer Mads Junker.

"Han er uhyggelig god"

Martin Mikkelsen, der også er fodboldekspert hos TV 2 Sport, stiller sig med i koret, hvor der måbes over den unge franskmands niveau.

Og det er ikke blot niveauet, der imponerer Martin Mikkelsen. Det er ligeledes mentaliteten hos Mbappé.

- Han er den mest ambitiøse og professionelle spiller i Frankrig. Det skal man ikke være i tvivl om. Hans selvforståelse er til, at han er bedst, når han føler, han har hovedrollen. Og derfor giver det mening at gøre de største stjerner til anfører, fordi de har en anden selvforståelse. Jeg tror kun, han er blevet endnu mere sulten af at have fået det her anførerbind.

- Vi bliver simpelthen bare nødt til at hylde Mbappé. Han gør den afgørende forskel for Frankrig i en sport, der ellers er så relationel, kompleks og svær. Det er uhyggeligt, så god han er.

Ingen mislyd at komme efter

Da Deschamps tidligere på ugen udnævnte Mbappé som fransk landsholdsanfører, gik der rygter om, at Griezmann var rasende og overvejede at stoppe sin landsholdskarriere.

Vurderet ud fra Griezmanns præstation fredag aften, er der dog intet, der tyder på, at dét skulle være tilfældet.

- Der er ikke noget at komme efter. Der er ingen mislyd på det her franske landshold. Heller ikke efter anfører-gate. De spiller derudad – ikke mindst Griezmann. Han er jo en fantastisk fodboldspiller for enhver træner, fordi han spiller hjertet ud i hver eneste fodboldkamp, siger Mads Junker.

Netop Griezmann scorede til 1-0 i fredagens storsejr over Holland. Et mål, han scorede efter oplæg fra Mbappé.

Målet blev fejret med krammere, og dermed kunne alle spekulationer om fransk disharmoni lægges i skuffen. Sejren sender Frankrig til tops i EM-kvalifikationens gruppe B.

Griezmann sikrer føringen for Frankrig efter blot to minutter. Video: TV 2 Sport