Fodbold

- Jeg er meget, meget optimistisk lige nu, siger Hjulmand

Kasper Hjulmand mener, at skuffelsen mod Kasakhstan styrker landsholdet før de kommende EM-kvalifikationskampe.

Den værste skuffelse efter nederlaget til Kasakhstan har så småt lagt sig hos landstræner Kasper Hjulmand.

Spillerne har nu landsholdsfri til begyndelsen af juni, hvor de næste to EM-kvalifikationskampe mod henholdsvis Nordirland og Slovenien venter. Og her forventer landstræneren, at spillerne er sultne efter at bevise, at nedsmeltningen i Kasakhstan var en engangsforestilling.

Vi synes, at Kasper gør et suverænt stykke arbejde

Fodbolddirektør i DBU, Peter Møller, om Hjulmands indsats

Faktisk tror Kasper Hjulmand, at oplevelsen søndag har gjort landsholdet stærkere.

- Jeg tror på, at vi kommer styrket ud af den her samling. Der skal være en trodsreaktion, der skal være noget bid, og det forventer jeg, at vi alle sammen er klar over.

- Når jeg ser på truppens muligheder fremadrettet, er jeg meget optimistisk. Det lyder mærkeligt, men jeg er meget, meget optimistisk lige nu, siger landstræneren til TV 2 Sport.

- Jeg lever og ånder for det her hold

Det tidlige VM-exit og skuffelsen i Kasakhstan har fået flere til at sætte spørgsmålstegn ved, om Kasper Hjulmand er manden, der kan vende skuden.

Fodbolddirektør i Dansk Boldspil-Union, Peter Møller, slår endnu en gang fast, at Hjulmand er fremtiden.

- Jeg vil gerne sige det én gang til: Vi vil rigtig gerne forlænge med Kasper Hjulmand. Vi synes, at han gør et suverænt stykke arbejde, siger Peter Møller til TV 2 Sport.

Hjulmand, der har haft trænersædet siden 2020, har kontraktudløb efter EM i 2024. Men i stedet for at forholde sig til sin kontraktsituation prioriterer Hjulmand at bruge sine kræfter på at forberede sig bedst muligt til de kommende kampe.

- Vi har lige spillet to kampe og står her to dage efter og skal forsøge at evaluere dét. Så det er dét, det handler om nu. Det er, hvordan vi samler op på det her. Hvordan vi slår hårdt tilbage. Så når vi taler sammen efter de næste to kampe, så bliver det oven på to sejre. Det er dét, det handler om. Og det er dér, mit fokus er, siger Hjulmand.

- Det er ikke mig, der skal sige, om jeg er den rigtige mand. Jeg lever og ånder for det her hold og for dansk fodbold. Jeg har sagt, at jeg trak vejret ind, da jeg startede, og jeg puster først ud, når jeg slutter engang. Jeg tror på mig selv, og jeg tror på dét, jeg gør sammen med spillerne og staben.

- Hvis der er nogen, der på et tidspunkt siger, at det ikke er det rigtige for Danmark og dansk fodbold, så er jeg fuldstændig med på det. Fordi det drejer sig om holdets bedste og dansk fodbolds bedste. Men jeg gør alt, hvad jeg kan, og jeg tror på mig selv.

"Der vil komme bump undervejs"

En tro på, at herrelandsholdet kvalificerer sig til EM næste år, er også urokkelig hos Peter Møller. Det kan end ikke et nederlag til verdensranglistens nummer 115 ændre på.

- Det er fint med små statusrapporter, men vi kører også med det lange lys, og jeg synes stadig, at vi har en god træner, en god stab og nogle gode spillere. Så jeg er stadig fortrøstningsfuld.

- Der står desværre ikke på side 1, at DBU og landsholdet skal vinde alle kampe. Der vil komme bump undervejs – lige meget hvad man laver her i livet. I søndags var et af dem i hvert fald, siger Møller.

Danmark er med én sejr og et nederlag nummer to i kvalifikationsgruppen. Slovenien fører gruppen med seks point.

EM-kval. gr. H

EM-kval. gr. H
PositionHoldnavnKVUTFI+/-P
1220041+36
2210154+13
321014403
4210123-13
5210121+13
6200204-40